Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Μεταφορείς: Κινητοποίηση έξω από τη Βουλή



Δυναμικό παρόν έδωσαν στο κέντρο της Αθήνας, όπου και πραγματοποίησαν πανελλαδική διαδήλωση, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, ξεκινώντας από την Ομόνοια και καταλήγοντας στη Βουλή.
Τα φορτηγά παρέμειναν στα μπλόκα, ενώ τη σημερινή κινητοποίηση επόπτευαν τέσσερις εισαγγελείς με σκοπό, εάν υπάρξουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Ισχυρή παρουσία έχουν και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και ανέμιζαν ελληνικές σημαίες, ενώ νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών, Γιώργος Τζωρτζάτος, δήλωσε ότι:

«χρησιμοποιήθηκαν γκεμπελικές μέθοδοι για να καμφθεί το φρόνημά μας. Με τη μεταρρύθμιση στον κλάδο, χωρίς μέριμνα για τους νέους μεταφορείς και γι αυτούς που συνταξιοδοτούνται και χωρίς τους ίδιους μεταφορείς, η ελληνική κυβέρνηση πουλάει την ελληνική μεταφορά σε ξένα χέρια».

Παράλληλα ο κ. Τζωρτζάτος κάλεσε στους συναδέλφους του να μην γίνουν υπάλληλοι των πολυεθνικών και έκλεισε την ομιλία του με τη φράση «μολών λαβέ».

Στόχος των διαδηλωτών ήταν η επίδοση ψηφίσματος στον αρμόδιο υπουργό, σύμφωνα με το οποίο ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, που προβλέπει την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και τίθεται αύριο προς ψήφιση. Όπως έγινε γνωστό, το ψήφισμα παρέλαβε ο πρόεδρος της Βουλής και εκτός από τον κ. Τζωρτζάτο η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, κεντρικής Ελλάδας και δυτικής Μακεδονίας, Βασίλη Τζιμοράγκα, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Βυτίων Υγρών Καυσίμων Γιώργο Τσάμο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εύβοιας και Βοιωτίας Θεόφιλο Καρκαλή και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βορείου Ελλάδας Ντίνο Κιρκιλή.

Σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής ξεκινάει η συζήτηση για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ψηφοφορίας, αύριο Τετάρτη. Ορατό είναι το ενδεχόμενο της διανυκτέρευσης των μεταφορέων έξω από τη Βουλή, αιτούμενοι την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τουλάχιστον 1.000 φορτηγά και βυτιοφόρα παραμένουν στα 210 μπλόκα του λεκανοπεδίου, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες ιδιοκτητών, τους εμποδίστηκαν στα διόδια εισόδου της Αθήνας να φτάσουν στο κέντρο από την αστυνομία, η οποία προφασιζόμενη ελέγχους καθήλωσε τα φορτηγά στα διόδια.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ψηφίσουμε το νόμο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «το νομοσχέδιο διασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη και τη διαφάνεια».
Tα επίμαχα σημεία της αντιπαράθεσης

* Πρώτο σημείο αντιπαράθεσης, είναι η πρόβλεψη για μηδενισμό της άϋλης αξίας της αδείας, μετά την πάροδο της 3ετούς περιόδου προσαρμογής των επαγγελματιών στο νέο καθεστώς. Οι μεταφορείς ζητούν από την κυβέρνηση να παραμείνει στο τέλος αυτής της περιόδου το 35% της αξίας της άδειας, η οποία πριν από λίγο καιρό κόστιζε από 200 έως 300 χιλιάδες ευρώ.

* Δεύτερο σημείο, είναι το αίτημα των μεταφορέων να παραταθεί από 3 σε 5 χρόνια η περίοδος προσαρμογής, ώστε να έχουν το χρόνο να οργανωθούν καλύτερα στα νέα δεδομένα που προβλέπει ο νόμος. Επιπλέον τονίζουν ότι στην ουσία δεν είναι τρία χρόνια, αλλά 27 μήνες, καθώς η περίοδος προσαρμογής δεν αρχίζει από την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά από την αρχή του 2010.

* Τρίτον, θεωρούν ότι με το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς θα μπορούν να έλθουν στην Ελλάδα πολυεθνικές εταιρίες, οι οποίες με μηδενική αξία της αδείας θα δημιουργήσουν μεγάλες εταιρίες, παίρνοντας από αυτούς το μεταφορικό έργο.

Ο Δ. Ρέππας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ

Απαντήσεις σε όλα αυτά τα θέματα έδωσε ο κ. Ρέππας, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, εξήγησε ότι «δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην περίοδο προσαρμογής, γιατί κάτι τέτοιο θα διαιώνιζε για ακόμη δύο χρόνια την ίδια κατάσταση». Δήλωσε επίσης ότι έδωσε μάχη με το μηχανισμό στήριξης για να αποσπάσει αυτή την τριετή περίοδο προσαρμογής, καθώς η τρόικα ζητούσε επίμονα να αρχίσει άμεσα η εφαρμογή του νόμου.

Σε ότι αφορά το ύψος της αδείας και την παραμονή του 35% που ζητούν οι μεταφορείς, ο κ. Ρέππας το απέκλεισε, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου για το άνοιγμα ενός κλειστού επαγγέλματος, ενώ παρέχεται η δυνατότητα σε όσους επαγγελματίες μεταφορείς το επιθυμούν να διατηρήσουν το καθεστώς του αυτοαπασχολούμενου μέχρι το 2023, αν νομίζουν ότι έτσι θα παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

Οι παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας πρεπει να αντιμετωπιστούν, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, προσθέτοντας πως όταν η αγορά είναι ανοιχτή, ο κίνδυνος να δημιουργηθούν καρτέλ μειώνεται. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Καρτέλ είναι ενδεχόμενο να δημιουργηθούν εκεί που η αγορά είναι κλειστή, εκεί που είναι λίγοι οι παίκτες. Εμείς ανοίγουμε την αγορά και παρέχουμε τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να έχει κάτω από στοιχειώδεις προϋποθέσεις που προβλέπει ο ευρωπαϊκός κανονισμός 1071, τη δυνατότητα να ενταχθεί στο επάγγελμα».
Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Επίσης στη ΝΕΤ 105,8, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Ζώης, εξέφρασε ενστάσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ κατάφερε με τους σχεδιασμούς του ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό εγχείρημα να το μετατρέψει σε κεφαλαιώδες πρόβλημα για τον ελληνικό λαό, για την ελληνική κοινωνία.
Επέλεξε έναν πρόχειρο τρόπο για να τρέξει μία μεταρρύθμιση και τα επίχειρα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Τινάζει τα πάντα στο αέρα».

Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Το υπάρχον σύστημα δεν είναι το ιδανικό. Αυτό, όμως, που εισηγείται η κυβέρνηση δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι καλύτερο. Αναφορικά με τις ακραίες μορφές κινητοποιήσεων ο ΛΑ.Ο.Σ είναι παγίως εναντίον».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει εδώ και τώρα να προχωρήσει σε διάλογο με τους ενδιαφερόμενους για να βρεθεί διέξοδος.

Η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η πολιτική του πελατειακού κράτους, με τα αδικαιολογήτως κλειστά επαγγέλματα, πρέπει να πάρει τέλος. Ζητήσαμε από την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους του κλάδου των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, με εξαντλητικό διάλογο, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, διασφαλίζοντας όσους απέκτησαν άδειες, πρόσφατα, καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά. Για τη Δημοκρατική Αριστερά, η εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και της καθημερινότητας των πολιτών, είναι πρωταρχική».

Τον Μπερνς;

Γκέλαρε ο Παναθηναϊκός στην Καβάλαγκέλαρε και η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με τον Αστέρα Τρίπολης, γκέλαρε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου και ο Άρης στη Νέα Σμύρνη… και ευνοημένος βγήκε φυσικά ο Ολυμπιακός που με το 0-1 επί του Πανσερραϊκού καταδιώκει τον Ηρακλή στην κούρσα της Super League, ο Θεός να την κάνει…
Ο Αστέρας Τρίπολης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις αδυναμίες του κέντρου και της αμυντικής λειτουργίας της ΑΕΚ και βρέθηκε προηγούμενη με δύο τέρματα (Arrache 43′, Φορτούνης 81′), πρωτού οι κιτρινόμαυροι αντιδράσουν με Djebbour (83′) και Scocco (87′) και φύγω τρέχοντας για την αναφορά του λόχου!






(με Καλαματιανή προφορά)
(ο Αυστραλός μέσος της ΑΕΚ δέχτηκε επίθεση στο ρουχισμό του αμέσως πριν βγει αλλαγή, αν δεν απατώμαι φυσικά…)

Απίστευτος τραυματισμός με ρόπαλο

Έναν αναπάντεχο τραυματισμό υπέστη ο παίκτης των Chicago Cubs, Τάιλερ Κόλβιν, ο οποίος χτυπήθηκε από ρόπαλο συμπαίκτη του.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στους Florida Marlins, ο Κόλβιν ξεκίνησε να τρέχει από την τρίτη βάση για να σκοράρει μετά το χτύπημα του συμπαίκτη του, Ουέλινγκτον Καστίγιο.

Για κακή του τύχη όμως, το ρόπαλο του Καστίγιο έσπασε στα δύο και το ένα κομμάτι εκτοξεύθηκε προς τον Κόλβιν, βρίσκοντάς τον στο στήθος.

Ο 25χρονος outfielder διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι γλίτωσε από θαύμα έναν πιο σοβαρό τραυματισμό, αφού το κομμάτι από το ρόπαλο τον βρήκε λίγα εκατοστά δίπλα από την καρδιά.

"Η πληγή βρίσκεται λίγα εκατοστά από την καρδιά. Θα μπορούσε να είναι πιο σοβαρός τραυματισμός. Ωστόσο είναι απλά μία μικρή εξωτερική αιμορραγία", αναφέρει το ESPN. Πάντως ο Κόλβιν θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Συναντήθηκαν Μαρινάκης-Κόκκαλης

Η πρόταση Μπιτσαξή για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών του Ολυμπιακού στην Ξάνθη και οι κακές διατησίες ήταν το θέμα συζήτησης στην συνάντηση ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο μεγαλομέτοχος της Πειραϊκής ΠΑΕ συναντήθηκε με τον πρόεδρο στα γραφεία στην Πλατεία Αλεξάνδρας και αναφέρθηκαν σ' όλα τα θέματα που αφορούν τον σύλλογο.

Στο τραπέζι των συζητήσεων δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και η πρόταση Μπιτσαξή για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών του Ολυμπιακού στην Ξάνθη.

Οι "ερυθρόλευκοι" είναι απογοητευμένοι με την απόφαση του γενικού γραμματέα αθλητισμού κι αυτό γιατί εξισώνει τα έκτροπα στην Καβάλα, μ' ένα μεμονωμένο περιστατικό που δημιουργήθηκε από ελάχιστους οπαδούς στις Σέρρες.

Άλλωστε οι 2.200 φίλοι του Ολυμπιακού που ήταν στις εξέδρες του ματς με τον Πανσερραϊκό δεν δημιούργησαν το παραμικρό κι αυτό έχουν να το λένε στο μεγάλο Λιμάνι.

Στην συνάντηση των δύο ανδρών της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, συζητήθηκε επίσης και το θέμα της διαιτησίας που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο την φετινή σεζόν στην Superlegue.

Πρόστιμο, εξηγήσεις και προειδοποιήσεις

Μετά τους Γκοβού, Σιμάο, Πλεσί και οι Σισέ, Λέτο έλαβαν το μήνυμα της διοίκησης για πειθαρχία και τους ανακοινώθηκε πρόστιμο για εξωαγωνιστικούς λόγους. Νιόπλιας: "Πάνω απ' όλα η ομάδα. Τέρμα η πλάκα"

Μετά τους Γκοβού, Σιμάο, Πλισέ σειρά να "πληρώσουν" την σιδηρά πειθαρχία που έχει επιβάλει η νέα διοίκηση στον 
Παναθηναϊκό, πήραν οι Σισέ και Λέτο.


Ο Γάλλος επιθετικός και ο αριστεροπόδαρος Αργεντίνος σύμφωνα με την διοίκηση παραβίασαν τον εσωτερικό κανονισμό και καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν.

Τι ακριβώς έγινε, οι πληροφορίες είναι συγκεγχιμένες και κύκλοι της ΠΑΕ αναφέρουν πως το πρόστιμο επιβλήθηκε στους δύο εκ των σταρ για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Ετσι, μετά τον νεοαποκτηθέντα Γάλλο (Γκοβού) για την καθυστερημένη άφιξή του και τα παραπανίσια κιλά του Μοζαμβικανού  μέσου (Σιμάο) αλλά και του νέου Πλεσί (είχε παραπάνω λίπος) η διοίκηση έστειλε μήνυμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα πως δεν θέλει να είναι χαλαροί και φαίνεται να τραβάει νωρίς τα αφτιά για να γλυτώσει τα χειρότερα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δύο ξένοι άσοι δεν υπέπεσαν σε κάποιο νέο παράπτωμα, ωστόσο ο τεχνικός του "τριφυλλιού" τους υπενθύμισε ουσιαστικά πως θα πρέπει να καταβάλουν παλιότερα πρόστιμα που οφείλουν για καθυστερημένες αφίξεις τους στην Παιανία, στην εποχή πριν της προεδρίας Πατέρα και οφείλουν και εκείνοι να πληρώσουν άμεσα.

Τετ α τετ και αυστηρό ύφος με αρκετούς παίκτες

Εκτός από την υπενθύμιση των προστίμων, ο προπονητής του "τριφυλλιού" θέλοντας να εξιχνιάσει τους λόγους και τις αιτίες των τελευταίων άσχημων εμφανίσεων μίλησε με τους παίκτες πριν την έναρξη της προπόνησης.

Μάλιστα ο Κοζανίτης προπονητής είχε διάλογο και τετ α τετ με "αστέρες" της ομάδας θέλοντας να βρει μια λύση στην εικόνα που έδειχναν.

"Εδώ είμαστε Παναθηναϊκός. Τέρμα η πλάκα. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει. Από εδώ και πέρα θα παίζει όποιος δίνει το 100% αλλιώς θα μένει εκτός. Δεν επιτρέπονται τέτοιες εμφανίσεις. Πάνω απ' όλα να βάζετε την ομάδα. Δεν μπορούν κάποιοι να βάζουν τους εαυτούς τους πάνω από τον σύλλογο" και είπε στην συνέχεια...

Διάλογο με Μπουμσόνγκ

"Δεν είναι δυνατόν να δείχνεις ότι δεν είσαι ώριμος. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις αυτά τα εύκολα λάθη. Δεν είναι δυνατόν να μην έχεις σταθερότητα στην απόδοσή" αναφερόμενος στον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.

"Κόουτς έχεις δίκιο. Εγώ δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, απλά δεν γίνεται σε κάθε ματς να είσαι το ίδιο καλός. Είμαι νέος στην ομάδα και χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής, να μάθω και τα υπόλοιπα παιδιά".

Η τελευταία "ατάκα" δεν έπεισε τον Ελληνα προπονητή που του απάντησε: "Τι νέος και χρόνο προσαρμογής μου λες. Είσαι μεγάλος ποδοσφαιριστής και έχεις παίξει σε σπουδαίες ομάδες. Πρέπει πάντα δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου" δικαιολογήθηκε ο διεθνής αμυντικός.

Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης και άλλοι

Εν συνεχεία ο τεχνικός των "πράσινων" μίλησε με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Γιώργο Καραγκούνη, στους οποίους ζήτησε να δείξουν πως πραγματικά πρέπει να είναι οι αρχηγοί μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

"Περίμενα περισσότερα στο κέντρο από εσάς  (κοιτάζοντας τους Καραγκούνη, Νίνη). Γιώργο, εσύ πρέπει να δίνεις το παράδειγμα στους άλλους. Είσαι ο αρχηγός μας" είπε ο Νιόπλιας.

Καντέ και Σιμάο δεν μίλησαν στον τεχνικό τους όταν στον πρώτο ανέφερε ότι παρά το καλό ματς στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ήταν αρνητικός στην Καβάλα, ενώ στο ταλαντούχο μέσο από την Μοζαμβίκη ο τεχνικός των "πράσινων" διευκρίνησε πως μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να παίρνεις τόσα κιλά.

Περιμένοντας το "ναι" του Σκόκο

Συνάντηση για το θέμα της ανανέωσης του Σκόκο είχε ο Σταύρος Αδαμίδης με τον μάνατζερ του παίκτη την Τρίτη (21/9). Νέα επαφή θα έχουν πιθανότατα και σήμερα με την συμφωνία να είναι κοντά.


Μικρές αμοιβαίες υποχωρήσεις απομένουν πια για να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Νάτσο Σκόκο με την Ενωση όπως επιθυμούν και οι δύο πλευρές.


Ο Σταύρος Αδαμίδης συνάντησε χθες τον μάνατζερ του Αργεντίνου καταθέτοντας μια πρόταση που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ πάγιες αποδοχές, συν τις 200.000 ευρώ μπόνους και το 15% από την μεταπώληση του.

Από τη μια μεριά του ο Σκόκο ζητάει μία μικρή αύξηση, η διαφορά όμως δεν είναι τέτοια που να οδηγήσει τις δύο πλευρές σε μη συμφωνία. Υπάρχει μάλιστα και το ενδεχόμενο να συναντηθούν και σήμερα, με τις πιθανότετες να δώσουν τα χέρια να είναι αρκετές.

Firefox appears to have crashed. Too many cookies!

ΤΩΡΑ ΑYΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ HARDCORE GAME!!

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν είδα αυτό ήταν <<Πλάκα κανεις?!?!Ποιός το σκέφτηκε??>>
Θα θέλατε ένα κρεβάτι σαν αυτό??


P.S. Για εμένα πάντως σίγουρα θα ήταν κάτι που θα ήθελα!!!

Σε παραγκουπόλεις ζουν ένα δισ. άνθρωποι στον κόσμο

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε παραγκουπόλεις, σε άθλιες συνθήκες, χωρίς υποδομές, εκτεθειμένοι σε κάθε είδους καταστροφές, σαν αυτές που προκαλούνται από τις κλιματολογικές συνθήκες, όπως αναφέρει η ετήσια έκθεση του Ερυθρού Σταυρού για τις καταστροφές στον κόσμο.

"Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε ανθυγιεινές κατοικίες, σε επικίνδυνες τοποθεσίες, χωρίς να διαθέτουν υποδομές και απαραίτητες παροχές και υπηρεσίες που να περιορίζουν την επικινδυνότητα των φυσικών καταστροφών", καταδεικνύει η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού. Σύμφωνα με την έκθεση του οργανισμού, η επικινδυνότητα για τους ανθρώπους αυτούς έγκειται στις κλιματικές αλλαγές, στην απουσία υπηρεσιών υγείας, ακόμα και στην άνοδο της αστικής εγκληματικότητας.
Ο αριθμός των ανθρώπων που εκτίθενται σε τέτοιες συνθήκες διαβίωσης ενδέχεται να αυξηθεί σε 1,4 δισ. το 2020 αν η διεθνής κοινότητα δεν κινητοποιηθεί για να βελτιωθούν οι κατοικίες των ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα. Σε κάποιες πόλεις όπως το Ναϊρόμπι (Κένυα) ή η Βομβάη (Ινδία), σχεδόν οι μισοί κάτοικοι ζουν σε παράγκες.
Ο σεισμός που έπληξε τον Ιανουάριο την Αϊτή, όπου χιλιάδες άνθρωποι κατοικούσαν ήδη σε παραγκουπόλεις πριν την καταστροφή, προκάλεσε 250.000 νεκρούς και άφησε άστεγους περίπου 1,3 εκατ. ανθρώπους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού, κάθε χρόνο στον πλανήτη περισσότερα από 50.000 άτομα πεθαίνουν εξαιτίας των σεισμών και 100 εκατ. πλήττονται από πλημμύρες. Τα περισσότερα θύματα προέρχονται από τις ευπαθείς ομάδες των μεγάλων αστικών κέντρων.
Μέχρι το 2070, 14 από τις 20 πόλεις των οποίων ο πληθυσμός θα είναι πιο επιρρεπής σε καταστροφές αστικού περιβάλλοντος, θα βρίσκονται στην Ασία, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.
Μέχρι σήμερα, περίπου 827,6 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο ζουν σε κατοικίες χωρίς καμία απολύτως υποδομή υγιεινής, έναντι 776,7 εκατ. το 2000, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Ιδού η νέα ΑΕΚ (photos)!

Η επίσημη φωτογράφηση για τη σεζόν 2010-2011 πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην ΑΕΚ.
Πριν από την προπόνηση, οι «κιτρινόμαυροι», παίκτες, τεχνικό επιτελείο και φροντιστές, πόζαραν στον φωτογραφικό φακό για τις ανάγκες του άλμπουμ της φετινής χρονιάς.
  Με την ελπίδα λοιπόν η νέα φανέλα να φέρει γούρι στην Ενωση άπαντες φόρεσαν το καλύτερό τους χαμόγελο και φωτογραφήθηκαν με τα κιτρινόμαυρα.

«Να αποχωρήσει μόνος του…»


Την οικειοθελή παραίτηση του Μιχάλη Κουκουλάκη ζήτησε ο Σταύρος Αδαμίδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, που είχε και δεκάλεπτη συζήτηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βασίλη Τεροβίτσα, φάνηκε να αντιλαμβάνεται την αδυναμία της ομοσπονδίας να καρατομήσει τον Ηρακλειώτη ρέφερι, ενώ επιβεβαίωσε πως η διοίκηση της «Ένωσης» εξετάζει το ενδεχόμενο αγωγών και ως ακραία μορφή αντίδρασης την αποχώρηση από το γήπεδο αν αδικηθεί ξανά η ΑΕΚ. 

«Είχαμε μία ειλικρινή συζήτηση με τον κ. Πιλάβιο και τον κ. Τεροβίτσα. Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα για να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο και η διαιτησία στη χώρα μας. Ο κ. Κουκουλάκης δεν πρέπει να ξαναδιαιτητεύσει φέτος κι ελπίζουμε να αποχωρήσει οικειοθελώς. Δεν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής από την ΕΠΟ αυτή τη στιγμή. Πιστεύω πως η ΚΕΔ θα πάρει τα μέτρα της και ο κ. Κουκουλάκης δεν θα ξαναδιαιτητεύσει φέτος», τόνισε, ενώ ερωτηθείς αν πιστεύει πως μετά από αυτή τη συνάντηση μπορούν να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα για την ελληνική διαιτησία απάντησε: «Ναι, πιστεύω πως κάτι θα αλλάξει. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και από εμάς, αλλά και από άλλες ομάδες». 

Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν αγωγές κατά του διαιτητή Κουκουλάκη, αλλά και ως ακραία μορφή αντίδρασης η αποχώρηση της ομάδας από το γήπεδο σε περίπτωση που αδικηθεί ξανά. «Οι αγωγές είναι κάτι που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή, ειδικά να δεν αποχωρήσει οικειοθελώς ο κ. Κουκουλάκης. Η ΑΕΚ δεν θα ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές κι αν χρειαστεί να αποχωρήσουμε, ως πρωτοπόροι πάντα, θα το κάνουμε. Δεν πιστεύω όμως πως θα χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο αυτό», τόνισε. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συνάντηση ανάμεσα στον Σταύρο Αδαμίδη και τον Σοφοκλή Πιλάβιο ξεκίνησε με μεγάλη ένταση, καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατηγόρησε εκείνον της ΠΑΕ ΑΕΚ ότι συνεχώς τον στοχοποιεί και του κάνει προσωπικές επιθέσεις. 

Τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα και στη συνέχεια, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔ, Βασίλη Τεροβίτσα, ο κ. Αδαμίδης τον ρώτησε πώς είδε τη διαιτησία στον αγώνα της Κυριακής. «Την είδα όπως όλος ο κόσμος. Ο διαιτητής έκανε τέσσερα λάθη, όλα σε βάρος της ΑΕΚ. Θα τιμωρηθεί αυστηρά, αλλά δεν μπορεί να διαγραφεί γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό», απάντησε ο κ. Τεροβίτσας. 

Ο πρόεδρος της «Ένωσης» ρώτησε τον αρχιδιαιτητή γιατί δεν χρησιμοποιούνται νέοι και ταλαντούχοι διαιτητές και έλαβε την απάντηση πως «… θα το κάνουμε, αλλά σκεφτόμαστε ότι δεν έχουν την εμπειρία». 

Παρότι αρχικά φαινόταν ότι ο Μιχάλης Κουκουλάκης θα τιμωρείτο με αποκλεισμό δύο μηνών, όλα δείχνουν πως η ποινή που θα του επιβληθεί από την ΚΕΔ θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Το πιθανότερο είναι να ξαναδιαιτητεύσει σε αγώνα στο δεύτερο γύρο, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να μην οριστεί σε άλλο ματς για το υπόλοιπο της περιόδου.

You might also like:

Related Posts with Thumbnails