Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

"Έφαγε" πόρτα η Ντούβλη από τον Ρέμο!

Το προσπαθούσε και το ξαναπροσπαθούσε η Μαριάννα Ντούβλη να πάρει έστω και ένα βλέμμα από τον Αντώνη Ρέμο, αλλά αυτός την αγνοούσε συνεχώς.

Ο τραγουδιστής βρισκόταν στο Club Breeze στη Λεμεσό για την εμφάνισή του και η Μαριάννα Ντούβλη πέρασε από εκεί, για να τον απολαύσει. Μάταια όμως, αφού ούτε και ένα βλέμμα του δεν κατάφερε να πάρει. 

Του έδινε τα χέρια της, αλλά αυτός τίποτα. Του χαμογελούσε και αυτός γυρνούσε από την άλλη. Μαζί της ήταν και οι φίλοι Σπύρος Ρέβης και Φραντζέσκα Μελά. Η Μαριάννα Ντούβλη δεν το έβαλε κάτω και θέλησε να...


βρει τον Αντώνη Ρέμο τετ α τετ στο καμαρίνι του.


Αυτός αρνήθηκε να τη δεχθεί, ενώ αποχώρησε αμέσως ή μάλλον φυγαδεύτηκε, χωρίς να της μιλήσει καν, πόσο μάλλον να φωτογραφηθεί μαζί της. Γύρω στις τρεις η ώρα, η Μαριάννα Ντούβλη αποφάσισε, αφού γεύτηκε τη χυλόπιτά της, να αποχωρήσει με πικρή γεύση από το club μαζί με τους φίλους της που τη συνόδευαν.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα

Απ’ ό,τι φαίνεται ο υπάλληλος του συνεργείου έργων οδοποιίας του Δήμου 
Λαμίας θα πρέπει να «ξαναφρεσκάρει» τα αγγλικά του.

Ο υπάλληλος έκανε ένα ορθογραφικό λάθος… και μάλιστα έξω από το 11ο δημοτικό σχολείο Λαμίας. Συγκεκριμένα, αντί να γράψει Bus… αφαίρεσε το u και έβαλε στη θέση του ένα α… δηλαδή Bas, οριοθετώντας τo χώρο στάθμευσης-στάση του σχολικού λεωφορείου.

Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ(ΑΙΓΑΛΕΩ)


MAGIC TUESDAYS ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ !!!ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/10/2010 Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ  LIVE ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ!!!
KEEP WATCHING @AIGLH ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΤΡΙΤΗΣ!

Being a man: 30 λόγοι να είσαι περήφανος που είσαι άντρας

Το ξέρουμε ότι χαίρεσαι που είσαι αυτό που είσαι. Υπάρχουν όμως και λόγοι που δεν φανταζόσουν ότι θα σε κάνουν να χαρείς ακόμη περισσότερο.


Οι άντρες έχουν κάνει τις περισσότερες εφευρέσεις, έχουν μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη, είναι καλύτεροι στα μαστορέματα και ο κατάλογος με τους λόγους που είσαι περήφανος που είσαι άντρας συνεχίζεται. Να λοιπόν και 30 επιπλέον λόγοι για να περηφανευτείς ακόμη περισσότερο την επόμενη φορά που θα βρεθείς αντιμέτωπος στην μάχη των δύο φύλλων. 



Οι τηλεφωνικές συνομιλίες σου διαρκούν περίπου 30 δευτερόλεπτα.


Οι σκηνές με γυμνό στις ταινίες είναι πάντα γυναικείες.


Γνωρίζεις πως δουλεύει το αυτοκίνητο.


Οι πενθήμερες διακοπές χρειάζονται μια βαλίτσα μόνο.


Η ουρά για να πας σε τουαλέτες είναι κατά 80% μικρότερες.


Ανοίγεις τα βαζάκια από μόνος σου.


Μπορείς να κάνεις μπάνιο και να ετοιμαστείς σε 10 λεπτά.


Δεν χρειάζεται να ξυρίζεσαι από το λαιμό και κάτω.


Μπορείς κάποτε να γίνεις πρόεδρος της δημοκρατίας.


Τρία ζευγάρια παπούτσια σου είναι αρκετά.


Στο συνεργείο σου λένε πάντα την αλήθεια.


Γνωρίζεις τουλάχιστον 10 τρόπους για να ανοίξεις μια μπύρα.


Άσπρα μαλλιά ίσον μεγαλύτερη γοητεία.


Κανείς δεν χαζεύει το στήθος σου ενώ μιλάς.


Μπορείς να αγοράσεις προφυλακτικά χωρίς ο υπάλληλος να σε φανταστεί γυμνό.


Σε ένα πάρτι εάν κάποιος άλλος ντυθεί με τα ίδια ρούχα μπορεί να γίνει φίλος σου.


Το μόνο βιολογικό ρολόι που έχεις είναι αυτό που σε ειδοποιεί ότι αρχίζει το Champion League και το Μουντιάλ.


Όσο υπάρχει ζωή σ αυτό το πλανήτη, θα υπάρχει πάντα μια Σούλα πρόθυμη ν’ αποτελέσει την εναλλακτική σου λύση.


Οι ποικιλίες νέων μοντέλων, σε αυτοκίνητα και γυναίκες ανανεώνονται συνεχώς.


Είναι αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που έχουν οπτική επαφή με τα γεννητικά τους όργανα είναι πιο εξωστρεφής και λιγότερο κακόκεφοι.


Δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείς αν θα φύγει κάποιος πόντος στο καλσόν. Εκτός και αν είσαι εύζωνας.


Χωρίς τους άντρες δεν θα είχε χτυπηθεί κανένα φραπόγαλο και δεν θα είχε ακουστεί ποτέ η φράση ακρογωνιαίος λίθος της δικαιολογίας "αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις".


Δεν είναι μυστικό ότι αυνανίζεσαι.


Δεν χρειάζεσαι πλαστικά ή σιδερένια αντικείμενα για την αυτοϊκανοποίηση σου.


Δεν χρειάζεται να ξεβαφτείς για να δουν πώς είναι πραγματικά το πρόσωπό σου.


Όταν σφίξουν τα πράγματα υπάρχει πάντα ένα Άγιο Όρος. Και μόνο που το ξέρεις αρκεί.


Οι γυναίκες βρίσκουν μετά από ένα χωρισμό παρηγοριά στην αγκαλιά μιας φίλης τους ενώ εσύ στην αγκαλιά μιας άλλης.

Μπορείς να φας δημόσια μπανάνα χωρίς να σε παρεξηγήσει κανείς.

Δεν χρειάζεται να φοράς 2 εσώρουχα.

Ακόμα και στο κατούρημα έχεις στόχους.

Λυμπερόπουλος... reloaded!

Επιστρέφει ο Λυμπερόπουλος στην Εθνική ομάδα μετά από ένα χρόνο για τα παιχνίδια με Λετονία και Ισραήλ στις 8 και 12 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2012.


Ο παίκτης της ΑΕΚ θα είναι ο αντικαταστάτης του Φάνη Γκέκα στην επίθεση και επιστρέφει στη "γαλανόλευκη" μετά τις 11 Σεπτεμβρίου του 2009 αν και ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί εκείνο το διάστημα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.



Για την επιστροφή του άσου της ΑΕΚ στην Εθνική, ο ομοσπονδιακός προπονητής, είπε:"Προφανώς , υπήρξε επικοινωνία μετά και από τα όσα είχε δηλώσει .

Έγινε συζήτηση με κ. Φύσσα.Από τη δική μου πλευρά από τη στιγμή που είχαμε επιθετική δυσκολία μιάς και ο Γκέκας μετά από δική του πρωτοβουλία έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής ομάδας,ο Πετρόπουλος είναι τραυματίας, είναι φυσιολογικό ένας παίκτης που έχει ρυθμό, σκοράρει και αγωνίζεται ενώ έχει διάθεση να βοηθήσει την Εθνική ομάδα, τον υπολογίζουμε για δύο δύσκολα παιχνίδια. Θα χρειαστούμε ποδοσφαιριστές που θα κρατούν την μπάλα. Οπότε μετά τη συζήτηση του Φύσσα με τον παίκτη λύθηκαν τα προβλήματα".

Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας, Τάκης Φύσσας είπε για την επιστροφή του Λυμπερόπουλου.
"Ο Νίκος θέλει πολύ να αποτελέσει ξανά μέλος της Εθνικής. Πέρυσι αποχώρησε για προσωπικούς λόγους, τους οποίους μου τους είχε εξηγήσει. Πρτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα και ήταν πάντα κοντά μας. Η ελληνική ομάδα δεν είναι εθελοντισμός. Είναι υποχρέωση.


Ο Νίκος ξέρει ότι μπορεί να παίξει ένα λεπτό, 5 λεπτά, 890 λεπτά. Αυτή είναι η νοοτροπία που αρμόζει σε επαγγελματίες παίκτες. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Λυμπερόπουλο για αυτή τη νοοτροπία. Οι παίκτες παίζουν για την πατρίδα τους, για τη χώρα τους

Ο "Λύμπε" μετράει 67 συμμετοχές και 13 γκολ με τη "γαλανόλευκη". Έκανε ντεμπούτο στις 24 Ιανουαρίου του 1996 στο φιλικό με το Ισραήλ(2-1).



Τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 12 Αυγούστου του 2009 στο φιλικό με την Πολωνία(0-2). Στα δύο τελευταία παιχνίδια με την Ελβετία και τη Μολδαβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010 ήταν στην αποστολή αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής από τον πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας,  Ότο Ρεχάγκελ.


Ανακοινώνοντας την αποχώρηση του στις 11 Σεπτεμβρίου του 2009 είχε τονίσει  μεταξύ άλλων με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό  ""NovaΣπορ FM"."Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Θα ήθελα να έχω πιο ενεργό ρόλο στην Εθνική, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Πίστευα ότι θα άλλαζε κάποια στιγμή, όμως μάταια".

 
Κλήση σε 20 παίκτες-Επιστρέφει ο Πρίττας

Ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να κάλεσει 20 παίκτες έναντι 23 που ήταν στις προηγούμενες κλήσεις και από τους υπόλοιπους παίκτες, ξεχωρίζει η παρουσία του Θανάση Πρίττα του Άρη ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα μετά την τελική φάση του Μουντιάλ του 2010 καθώς ήταν εκτός επιλογών στα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του "EURO 2012".

Ο Πορτογάλος εξάλλου δεν κάλεσε παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο της Κέρκυρας και οι επιλογές για τη θέση κάτω από τα δοκάρια παραμένουν οι Τζόρβας και Σηφάκης.

Πιο αναλυτικά οι 20 παίκτες που κλήθηκαν είναι οι:Τζόρβας(Παναθηναϊκός), Σηφάκης(Άρης), Βύντρα(Παναθηναϊκός), Σπυρόπουλος(Παναθηναϊκός), Αβραάμ Παπαδόπουλος(Ολυμπιακός), Μαλεζάς(ΠΑΟΚ), Καφές(ΑΕΚ), Τοροσίδης(Ολυμπιακός), Κατσουράνης(Παναθηναϊκός), Καραγκούνης(Παναθηναϊκός), Νίνης(Παναθηναϊκός), Μήτρογλου(Ολυμπιακός), Σαλπιγγίδης(ΠΑΟΚ), Τζαβέλλας(Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Παπασταθόπουλος(Μίλαν), Τζιόλης(Σανταντέρ), Κονέ(Μπρέσια), Σαμαράς(Σέλτικ), Πρίττας(Άρης),  Λυμπερόπουλος(ΑΕΚ).

Για την επιλογή του να καλέσει 20 ποδοσφαιριστές, ο Φερνάντο Σάντος, εξήγησε:"Οι 23 παίκτες είναι πάρα πολλοί. Αυτό κατάλαβα μετά την πρώτη συγκέντρωση. Δεν έχει να κάνει με την προπόνηση, διότι όλοι ήταν πολύ σωστοί. Απλά είναι πολύ βαρύ να μένουν 5 ποδοσφαιριστές στις κερκίδες. Δηλαδή να καλείς 23, μετά οι 5 να μένουν εκτός.


Μάλιστα, από τη στιγμή που και τα δύο παιχνίδια είναι εντός έδρας, που σημαίνει ότι αν χρειαστεί και υπάρξει ανάγκη θα καλέσουμε κάποιον άλλον. Δεν αποτελεί έλλειψη εμπιστοσύνης το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες δεν είναι στην αποστολή σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Έχουμε όμως μια λίστα προεπιλογής προκειμένου να έχουμε το δικαίωμα να καλέσουμε κάποιους παίκτες εάν χρειαστεί".

"Κανένας δεν μίλησε μαζί μου"

Αναφορικά εξάλλου με το θέμα των αποχωρήσεων από την Εθνική ομάδα, ο ομοσπονδιακός προπονητής, τόνισε:"Κανένας δε μίλησε μαζί μου. Δεν ξέρω γιατί αποχώρησαν. Οπότε δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Αν μου μιλούσαν θα ήξερα τι γινόταν.


Όμως, δεν μου εξήγησαν τους λόγους. Πόσο μάλλον που πριν από το φιλικό με τη Σερβία αλλά και τα επίσημα ματς του Σεπτεμβρίου δεν είδα μια διαφορετική συμπεριφορά από αυτούς τους παίκτες. Είχαν όλοι καλή συμπεριφορά και για μένα ήταν έκπληξη αυτό που έγινε. Όποιος πήρε την απόφαση πρέπει να εξηγήσει τους λόγους. Εγώ δεν αξιολογώ τις φημολογίες. Εγώ ποτέ δεν θα βασιστώ σε πράγματα που λέγονται παρασκηνιακά".

Ακόμα για το αν έχει διακρίνει ότι υπάρχει κόπωση στους διεθνείς, απάντησε:"Βλέπω και εγώ ότι υπάρχει μια κόπωση. Οι πιο πολλοί παίκτες είχαν λίγο χρόνο ξεκούρασης καθώς μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είχαν χρόνο ξεκούρασης.

Οπότε πλέον είναι θέμα δικό μου το να δώσω μια φρεσκάδα στους παίκτες και από εκεί και πέρα να κάνω τις κατάλληλες επιλογές. Κάποιοι παίκτες δε μπορούν να βγάλουν δύο ενενηντάλεπτα. Πρέπει να κάνω καλή διαχείριση".

Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ....!!!!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ..ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ!!ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ!!




Αναστατώνει το ροζ σκάνδαλο

Σοκ έχει προκαλέσει στο χώρο της showbiz η είδηση ότι ένα πολύ γνωστό μοντέλο, που έχει κατακτήσει τίτλο ομορφιάς και έχει διαπρέψει στις πασαρέλες, έμαθε ότι ο επί 12 χρόνια σύζυγός της, πολύ γνωστός επιχειρηματίας την απατά με άλλους άνδρες.

Σύμφωνα με το Star, η σύζυγος, όπως υποστηρίζει εκείνη, δέχεται απειλές από τον επιχειρηματία, ο οποίος διατηρεί καφετέριες και νυχτερινά μαγαζιά, προκειμένου να μη δώσει δημοσιότητα στο θέμα.

Το… ροζ Ζάππειο

Απροετοίμαστους έπιασε τους Αθηναίους η εικόνα του Ζαππείου το βράδυ της Παρασκευής.

Το ιστορικό μέγαρο του κέντρου της Αθήνας βάφτηκε… ροζ!

Αυτό δεν συνέβη, ευτυχώς, μετά την επιδρομή βανδάλων, αλλά για τις ανάγκες παγκόσμιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Στο πλαίσια αυτό, 40 κτίρια σε όλο τον κόσμο θα βαφτούν ροζ για τουλάχιστον 10 λεπτά μέσα σε ένα 24ωρο.

Σε περίπτωση που γίνει αυτό, τότε θα πρόκειται, επίσης, για νέο Ρεκόρ Γκίνες.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Αυστραλία και θα ολοκληρωθεί στη Νέα Υόρκη με τη ροζ φωταγώγηση του Empire State Building.

Ντούβλη: Η πορνοστάρ με... το αλεξίσφαιρο αμάξι. Τα είδαν όλα στη Λάρνακα

Ένα απίστευτο σκηνικό έζησαν οι θαμώνες του αεροδρομίου Λάρνακας χθες το μεσημέρι. Απο την αίθουσα αφίξεων πέρασε η Μαριάννα Ντούβλη η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε πως εδώ και λίγες μέρες ονομάζεται Marianna D, μετά την απαγόρευση του πρώην συζύγου της να χρησιμοποιεί το επίθετο του."Ετοιμάζω καινούριο dvd με την συμμετοχή πολλών ανδρών και γυναικών. Θα πάθετε την πλάκα σας" πρόσθεσε. Την Ελληνίδα πορνοστάρ συνόδευαν εννέα σωματοφύλακες (!!!) ...

Αποκάλυψη - σοκ για τον Αντριάνο της Ίντερ

Μια αποκάλυψη-σοκ έγινε από το πλέον κοντινόπρόσωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος του βραζιλιάνου επιθετικού, Αντριάνο

Η μητέρα του νυν άσου της Ρόμα προέβη στη δήλωσηότι εάν ο γιός της συνέχιζε στην Ίντερ ήταν πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να αυτοκτονήσει!

«Είχε πάθει κατάθλιψη, ήταν δύσκολο να ξεπεράσει το θάνατο του πατέρα του και η κατάσταση στην ομάδα δεν το βοηθούσε» δήλωσε η μητέρα του -κάποτε- θεωρούμενουως κορυφαίου επιθετικού της γηραιάς ηπείρου.

«Λόγω της τεράστιας επιτυχία του πολλοί ήταν αυτοί που τον επέκριναν χωρίς να ξέρουν πραγματικά τι του συνέβαινε και αυτό τον έκανε νa...


πέσει σε κατάθλιψη
» τόνισε στη συνέχεια η μητέρα του Αντριάνο για να αποκαλύψει στη συνέχεια πως «μια μέρα, όταν ήταν ακόμα στην Ιταλία, μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο και πως ήθελε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Μου είπε ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει. Σοκαρίστηκα. Του απάντησα ψύχραιμα να σταματήσει το ποδόσφαιρο αν χρειάζεται γιατί τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από την ευτυχία του».

Πρωτοφανής κοσμική έκρηξη "τυφλώνει" τη NASA!

Η ισχυρότερη κοσμική έκρηξη που έχει καταγραφεί ως σήμερα τύφλωσε παροδικά το διαστημικό τηλεσκόπιο Swift, ανακοίνωσε η NASA -η έκλαμψη ακτίνων γάμμα εκπέμφθηκε κατά το βίαιο θάνατο ενός άστρου και ταξίδευε 5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν φτάσει στη Γη.

Η έκλαμψη GRB 100621A σημειώθηκε στις 21 Ιουνίου και είναι η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί στην περιοχή των ακτίνων Χ από τότε που το Swift ξεκίνησε την αποστολή του το 2005.

«Η ένταση της ακτινοβολίας ήταν μη αναμενόμενη και πρωτοφανής» δήλωσε ο Νιλ Γκέρελς, επιστημονικός υπεύθυνος του Swift στο Κέντρο Διαστημικής Πτήσης Goddard της NASA.

«Η έκλαμψη ήταν τόσο φωτεινή που το λογισμικό ανάλυσης δεδομένων
σταμάτησε να λειτουργεί» δήλωσε ο Φιλ Έβανς του Πανεπιστημίου του Λέστερ, ο οποίος εντόπισε την έκρηξη στα δεδομένα που μεταδίδει το τηλεσκόπιο. Ευτυχώς το Swift ξανάρχισε να λειτουργεί σχεδόν αμέσως και πρόλαβε να καταγράψει την πανίσχυρη αλλά σύντομη λάμψη.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο σχεδιάστηκε ειδικά για τη μελέτη των εκλάμψεων ακτίνων γ, των πιο βίαιων φαινομένων στο Σύμπαν. Οι εκλάμψεις αυτές είναι πίδακες ακτίνων γ, ακτίνων Χ και ορατού φωτός, οι οποίοι εκπέμπονται από τους πόλους γερασμένων άστρων καθώς καταρρέουν κάτω από το ίδιο τους το βάρος και μετατρέπονται σε μαύρες τρύπες ή άστρα νετρονίων.

Η συγκεκριμένη έκλαμψη ήταν 140 φορές φωτεινότερη από τη λαμπρότερη συνεχή πηγή ακτίνων Χ στον ουρανό, ένα άστρο νετρονίων που βρίσκεται πολύ πλησιέστερα στη Γη.

Σάλος με τη φωτογράφιση της Όλγας Φαρμάκη

«Σφάζονται» δύο franchise του Playboy για τη γυμνή φωτογράφιση της Όλγας Φαρμάκη, που δημοσίευσε η ολλανδική έκδοση του περιοδικού.

Ο διευθυντής του ελληνικού Playboy έστειλε ένα δελτίο Τύπου για να διαλευκάνει την κατάσταση:

«Οι φωτογραφίες της Όλγας Φαρμάκη που παρουσιάζονται από αρκετά ατυχή, ανεπιβεβαίωτα και τελικά διαστρεβλωμένα ρεπορτάζ, ως προϊόν συνεργασίας της με την ολλανδική έκδοση του Playboy, ανήκουν στην πραγματικότητα
στο ελληνικό Playboy και δημοσιεύθηκαν στο τεύχος Απριλίου 2008 του περιοδικού, με εξώφυλλο την ίδια. Στο ολλανδικό Playboy παραχωρήθηκαν κάποιες με σκοπό την παρουσίαση της ελληνικής δημοσίευσης -ως είθισται μεταξύ των διεθνών εκδόσεων του περιοδικού- έπειτα από σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά τους στις 2 Δεκεμβρίου 2008. Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε στη σχετική αλληλογραφία, οι φωτογραφίες της Όλγας Φαρμάκη σαφώς δεν παρέχονται για χρήση είτε ως αυτούσιο και πρωτογενές υλικό από το ολλανδικό Playboy, ποσώς δε για χρησιμοποίησή τους στο εξώφυλλο του περιοδικού. Παρότι ωστόσο οι όροι αυτοί τέθηκαν ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την παραχώρηση υλικού, η συμφωνία δεν τηρήθηκε από την πλευρά της ολλανδικής έκδοσης, με αποτέλεσμα, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα από την αποστολή του σχετικού υλικού, η Όλγα Φαρμάκη να κοσμεί το εξώφυλλο το ολλανδικού Playboy. Η ελληνική έκδοση του Playboy και οι Αττικές Εκδόσεις Α.Ε. πέρα από την έντονη διαμαρτυρία τους τόσο στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της ολλανδική έκδοσης όσο και στους Αμερικανούς υπεύθυνους για τo σύνολο των Διεθνών Εκδόσεων του περιοδικού Playboy, επιφυλάσσονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους ενώπιον των δικαστικών αρχών».

Έχετε μήνυμα από τον... Εγκέλαδο

Ο σεισμός θα σας “στέλνει” μήνυμα λίγα δευτερόλεπτα πριν “χτυπήσει” την πόρτα σας! Είναι όμως έγκυρο;

Τέλειο δεν είναι, είναι όµως ότι καλύτερο έχει εφευρεθεί µέχρι στιγµής για την έγκαιρη προειδοποίηση σεισµών. Πρόκειται για ένα σύστηµα που προειδοποιεί τους πολίτες, µέσω του κινητού τους, αφού χτυπήσει ο Εγκέλαδος αλλά προτού φτάσουν σε αυτούς οι δονήσεις.

Σε ολόκληρη τη Βόρεια και την Κεντρική Ιαπωνία εκατοµµύρια άνθρωποι δέχθηκαν την Τετάρτη στο κινητό τους τηλέφωνο µια προειδοποίηση  το τηλέφωνο δονείται και την ίδια ώρα ακούγεται ένας χαρακτηριστικός, τσιριχτός ήχος  ότι είχε σηµειωθεί ισχυρός σεισµός στην περιοχή Φουκουσίµα. Στο Τόκιο, οι συρµοί του Μετρό ακινητοποιήθηκαν όπου κι αν βρίσκονταν και ο κόσµος
αναζήτησε καταφύγιο. Τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα οι πρώτες δονήσεις έγιναν αισθητές στη µεγαλούπολη. Ο σεισµός αποδείχθηκε σχετικά µικρός για τα ιαπωνικά δεδοµένα  5,8 Ρίχτερ  και σοβαρές ζηµιές δεν προκλήθηκαν. Για ένα σύστηµα, όµως, που έχει υποστεί αρκετές… ήττες στο παρελθόν, ήταν µια µεγάλη επιτυχία.

Το σύστηµα έγκαιρης προειδοποίησης σεισµών δηµιουργήθηκε στην Ιαπωνία το 2007 και έχει κοστίσει τα τελευταία 10 χρόνια στην κυβέρνηση 1,7 δισ. γεν (15 εκατ. ευρώ). Βασίζεται στα δύο είδη ενεργειακών κυµάτων που εκπέµπονται από έναν σεισµό.

Τα δευτερεύοντα κύµατα είναι αυτά που προκαλούν το ταρακούνηµα και τις ζηµιές  προηγούνται όµως τα λιγότερο ισχυρά επιµήκη ή πρώτα κύµατα.

Το σύστηµα έγκαιρης προειδοποίησης συνίσταται σε µια σειρά πανεθνικών αισθητήρων που ανιχνεύουν τα πρώτα κύµατα και τα χρησιµοποιούν ώστε να µεταδώσουν πληροφορίες για το µέγεθος και το επίκεντρο του σεισµού στην ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Από εκεί στέλνεται προειδοποίηση στους σταθµούς της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, καθώς και στα κινητά τηλέφωνα. Οσοι βρίσκονται εγγύτερα στο επίκεντρο θα έχουν ελάχιστο ή και καθόλου χρόνο να αντιδράσουν. Οσοι όµως είναι πιο µακριά θα δουν την προειδοποίηση αρκετά δευτερόλεπτα προτού φτάσει σε αυτούς ο σεισµός. Το ζητούµενο είναι να προλάβουν τα τρένα να σταµατήσουν, οι αυτοκινητιστές να κάνουν στην άκρη, οι εργάτες στα εργοστάσια να ασφαλίσουν τα µηχανήµατα, οι χειρουργοί να φροντίσουν τον ασθενή, ο απλός κόσµος να αναζητήσει καταφύγιο κάτω από τραπέζια, γραφεία και κάσες πόρτας.

Μέχρι τώρα, πάντως, το ιαπωνικό σύστηµα δεν δούλευε πάντα στην εντέλεια. Ο ανταποκριτής της εφηµερίδας στο Τόκιο αφηγείται πως πριν από έναν χρόνο έλαβε στις 5 τα ξηµερώµατα προειδοποίηση για σεισµό στο κινητό του. Ετρεξε αµέσως, µαζί µε όλη του την οικογένεια, κάτω από µια κάσα. Εµειναν εκεί πέντε λεπτά αλλά τίποτα δεν συνέβη. Οταν κάποια στιγµή αναθάρρησε και πήγε να ανοίξει την τηλεόραση, έµαθε πως ήταν απλώς λάθος συναγερµός, κάποιο πρόβληµα στο σύστηµα.

You might also like:

Related Posts with Thumbnails