Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Λυμπερόπουλος... reloaded!

Επιστρέφει ο Λυμπερόπουλος στην Εθνική ομάδα μετά από ένα χρόνο για τα παιχνίδια με Λετονία και Ισραήλ στις 8 και 12 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2012.


Ο παίκτης της ΑΕΚ θα είναι ο αντικαταστάτης του Φάνη Γκέκα στην επίθεση και επιστρέφει στη "γαλανόλευκη" μετά τις 11 Σεπτεμβρίου του 2009 αν και ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί εκείνο το διάστημα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.



Για την επιστροφή του άσου της ΑΕΚ στην Εθνική, ο ομοσπονδιακός προπονητής, είπε:"Προφανώς , υπήρξε επικοινωνία μετά και από τα όσα είχε δηλώσει .

Έγινε συζήτηση με κ. Φύσσα.Από τη δική μου πλευρά από τη στιγμή που είχαμε επιθετική δυσκολία μιάς και ο Γκέκας μετά από δική του πρωτοβουλία έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής ομάδας,ο Πετρόπουλος είναι τραυματίας, είναι φυσιολογικό ένας παίκτης που έχει ρυθμό, σκοράρει και αγωνίζεται ενώ έχει διάθεση να βοηθήσει την Εθνική ομάδα, τον υπολογίζουμε για δύο δύσκολα παιχνίδια. Θα χρειαστούμε ποδοσφαιριστές που θα κρατούν την μπάλα. Οπότε μετά τη συζήτηση του Φύσσα με τον παίκτη λύθηκαν τα προβλήματα".

Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας, Τάκης Φύσσας είπε για την επιστροφή του Λυμπερόπουλου.
"Ο Νίκος θέλει πολύ να αποτελέσει ξανά μέλος της Εθνικής. Πέρυσι αποχώρησε για προσωπικούς λόγους, τους οποίους μου τους είχε εξηγήσει. Πρτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα και ήταν πάντα κοντά μας. Η ελληνική ομάδα δεν είναι εθελοντισμός. Είναι υποχρέωση.


Ο Νίκος ξέρει ότι μπορεί να παίξει ένα λεπτό, 5 λεπτά, 890 λεπτά. Αυτή είναι η νοοτροπία που αρμόζει σε επαγγελματίες παίκτες. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Λυμπερόπουλο για αυτή τη νοοτροπία. Οι παίκτες παίζουν για την πατρίδα τους, για τη χώρα τους

Ο "Λύμπε" μετράει 67 συμμετοχές και 13 γκολ με τη "γαλανόλευκη". Έκανε ντεμπούτο στις 24 Ιανουαρίου του 1996 στο φιλικό με το Ισραήλ(2-1).



Τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 12 Αυγούστου του 2009 στο φιλικό με την Πολωνία(0-2). Στα δύο τελευταία παιχνίδια με την Ελβετία και τη Μολδαβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010 ήταν στην αποστολή αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής από τον πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας,  Ότο Ρεχάγκελ.


Ανακοινώνοντας την αποχώρηση του στις 11 Σεπτεμβρίου του 2009 είχε τονίσει  μεταξύ άλλων με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό  ""NovaΣπορ FM"."Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Θα ήθελα να έχω πιο ενεργό ρόλο στην Εθνική, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Πίστευα ότι θα άλλαζε κάποια στιγμή, όμως μάταια".

 
Κλήση σε 20 παίκτες-Επιστρέφει ο Πρίττας

Ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να κάλεσει 20 παίκτες έναντι 23 που ήταν στις προηγούμενες κλήσεις και από τους υπόλοιπους παίκτες, ξεχωρίζει η παρουσία του Θανάση Πρίττα του Άρη ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα μετά την τελική φάση του Μουντιάλ του 2010 καθώς ήταν εκτός επιλογών στα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του "EURO 2012".

Ο Πορτογάλος εξάλλου δεν κάλεσε παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο της Κέρκυρας και οι επιλογές για τη θέση κάτω από τα δοκάρια παραμένουν οι Τζόρβας και Σηφάκης.

Πιο αναλυτικά οι 20 παίκτες που κλήθηκαν είναι οι:Τζόρβας(Παναθηναϊκός), Σηφάκης(Άρης), Βύντρα(Παναθηναϊκός), Σπυρόπουλος(Παναθηναϊκός), Αβραάμ Παπαδόπουλος(Ολυμπιακός), Μαλεζάς(ΠΑΟΚ), Καφές(ΑΕΚ), Τοροσίδης(Ολυμπιακός), Κατσουράνης(Παναθηναϊκός), Καραγκούνης(Παναθηναϊκός), Νίνης(Παναθηναϊκός), Μήτρογλου(Ολυμπιακός), Σαλπιγγίδης(ΠΑΟΚ), Τζαβέλλας(Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Παπασταθόπουλος(Μίλαν), Τζιόλης(Σανταντέρ), Κονέ(Μπρέσια), Σαμαράς(Σέλτικ), Πρίττας(Άρης),  Λυμπερόπουλος(ΑΕΚ).

Για την επιλογή του να καλέσει 20 ποδοσφαιριστές, ο Φερνάντο Σάντος, εξήγησε:"Οι 23 παίκτες είναι πάρα πολλοί. Αυτό κατάλαβα μετά την πρώτη συγκέντρωση. Δεν έχει να κάνει με την προπόνηση, διότι όλοι ήταν πολύ σωστοί. Απλά είναι πολύ βαρύ να μένουν 5 ποδοσφαιριστές στις κερκίδες. Δηλαδή να καλείς 23, μετά οι 5 να μένουν εκτός.


Μάλιστα, από τη στιγμή που και τα δύο παιχνίδια είναι εντός έδρας, που σημαίνει ότι αν χρειαστεί και υπάρξει ανάγκη θα καλέσουμε κάποιον άλλον. Δεν αποτελεί έλλειψη εμπιστοσύνης το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες δεν είναι στην αποστολή σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Έχουμε όμως μια λίστα προεπιλογής προκειμένου να έχουμε το δικαίωμα να καλέσουμε κάποιους παίκτες εάν χρειαστεί".

"Κανένας δεν μίλησε μαζί μου"

Αναφορικά εξάλλου με το θέμα των αποχωρήσεων από την Εθνική ομάδα, ο ομοσπονδιακός προπονητής, τόνισε:"Κανένας δε μίλησε μαζί μου. Δεν ξέρω γιατί αποχώρησαν. Οπότε δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Αν μου μιλούσαν θα ήξερα τι γινόταν.


Όμως, δεν μου εξήγησαν τους λόγους. Πόσο μάλλον που πριν από το φιλικό με τη Σερβία αλλά και τα επίσημα ματς του Σεπτεμβρίου δεν είδα μια διαφορετική συμπεριφορά από αυτούς τους παίκτες. Είχαν όλοι καλή συμπεριφορά και για μένα ήταν έκπληξη αυτό που έγινε. Όποιος πήρε την απόφαση πρέπει να εξηγήσει τους λόγους. Εγώ δεν αξιολογώ τις φημολογίες. Εγώ ποτέ δεν θα βασιστώ σε πράγματα που λέγονται παρασκηνιακά".

Ακόμα για το αν έχει διακρίνει ότι υπάρχει κόπωση στους διεθνείς, απάντησε:"Βλέπω και εγώ ότι υπάρχει μια κόπωση. Οι πιο πολλοί παίκτες είχαν λίγο χρόνο ξεκούρασης καθώς μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είχαν χρόνο ξεκούρασης.

Οπότε πλέον είναι θέμα δικό μου το να δώσω μια φρεσκάδα στους παίκτες και από εκεί και πέρα να κάνω τις κατάλληλες επιλογές. Κάποιοι παίκτες δε μπορούν να βγάλουν δύο ενενηντάλεπτα. Πρέπει να κάνω καλή διαχείριση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You might also like:

Related Posts with Thumbnails