Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Oι αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ την Κυριακή στους Δελφούς

Δημόσια συζήτηση και συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οργανώνει το υπουργείο Παιδείας το πρωί της Κυριακής στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η έναρξη των εργασιών θα γίνει από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και θα παρευρίσκονται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των Διοικήσεων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.

Μεταξύ των προτάσεων που θα θέσει επί τάπητος ο πρωθυπουργός είναι οι αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης των πανεπιστημίων με την καθιέρωση συμβουλίων διοίκησης στα οποία θα συμμετέχουν και προσωπικότητες εκτός πανεπιστημίου και περιφερειακών συμβουλίων. Επίσης θα προτείνει τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων ανά φοιτητή, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, τη σύνδεση των πανεπιστημίων με ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις και τη δημιουργία μηχανισμών ελέγχου των πανεπιστημίων.

Προσκεκλημένοι στη συνάντηση είναι ο υπουργός Επιστήμης, Έρευνας και Τεχνολογίας της Πορτογαλίας Ζοζέ Γκάγκο, ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Ανδρέας Δημητρίου και ο πρώην πρόεδρος του Dublin City University Φέρντιναντ φον Προντζούνσκι.

Athletic Bilbao vs Barcelona 1-3 ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ BARCA!!!

Υβόννη Μπόσνιακ: Είμαι ένα φυσιολογικό κορίτσι που δε δίνω συνεντεύξεις

«Είμαι ένα φυσιολογικό κορίτσι που δε δίνω συνεντεύξεις».

Brad Pitt και Angelina Jolie: Μεταμφιεσμένοι στην Κνωσό

Ινκόγκνιτο επίσκεψη στην Κνωσό πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες το διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ. Οι δύο δημοφιλείς ηθοποιοί περιηγήθηκαν στο μινωικό ανάκτορο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν αφού ήταν μεταμφιεσμένοι. Η πανέμορφη ηθοποιός φορούσε ένα λουλουδάτο φόρεμα, μαύρη περούκα, ένα μεγάλο μαύρο καπέλο και τεράστια γυαλιά ηλίου, ενώ ο γοητευτικός σύζυγός της είχε δεμένο ένα μαντίλι στο κεφάλι και από πάνω φορούσε μια χακί τραγιάσκα, πουκάμισο, βερμούδα και αθλητικά παπούτσια. Το ζευγάρι συνόδευε ένα από τα παιδιά τους, ο οκτάχρονος Μάντοξ.
Όπως είπε στην «Espresso» ο φύλακας του ανακτόρου, ο οποίος υποδέχτηκε τους «Μπραντζελίνα», εκείνη τη μέρα έλαβε ένα τηλεφώνημα από ένα πολύ υψηλά ιστάμενο πρόσωπο: «Το άτομο αυτό με ενημέρωσε ότι σε λίγη ώρα θα κατέφθαναν στον αρχαιολογικό χώρο δύο πολύ σημαντικά πρόσωπα. Οπως έμαθα αργότερα, επρόκειτο για το διασημότερο ζευγάρι του Χόλιγουντ. Οταν τους αντίκρισα όμως, με δυσκολία κατάλαβα ότι ήταν οι δύο πασίγνωστοι και λαμπεροί ηθοποιοί αφού μου θύμισαν περισσότερο απλούς τουρίστες. Ήταν ντυμένοι με καθημερινά ρούχα, ενώ είχαν μαζί τους τον έναν τους γιο που φορούσε καπελάκι».
Ο ίδιος τόνισε ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση η απλότητα του ζευγαριού και το ενδιαφέρον του για τον μινωικό πολιτισμό: «Όπως ενημερώθηκα, ήθελαν να επισκεφτούν την Κνωσό χωρίς να το μάθει κανείς καθώς επιθυμούσαν να αποφύγουν κάθε είδους δημοσιότητα. Μάλιστα, ζήτησαν να μην υπάρχει ξεναγός και έτσι περιηγήθηκαν στον χώρο επί περίπου 45 λεπτά. Οπότε είχαν κάποια απορία με ρωτούσαν και τους απαντούσα εγώ, χωρίς όμως να κάνω την προγραμματισμένη ξενάγηση που γίνεται στον χώρο» τόνισε ο φύλακας που πρόσθεσε ότι η λαμπερή ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα ομιλητική, ενδιαφέρθηκε να μάθει για την αίθουσα του θρόνου και τα βασιλικά ανάκτορα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι της έκαναν εντύπωση ο καυτός κρητικός ήλιος και οι «σμαραγδένιες» παραλίες του νησιού.
Σύμφωνα με τον αρχιφύλακα, εκείνη την ώρα ο χώρος είχε εκατοντάδες επισκέπτες, κανείς όμως δεν τους αναγνώρισε αφού ήταν μεταμφιεσμένοι. Ο Πιτ, η Τζολί και ο γιος τους Μάντοξ συνοδεύονταν από έναν μεγαλόσωμο άνδρα που εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα και μια γυναίκα που προφανώς ήταν η νταντά του παιδιού. Οι «Μπραντζελίνα» επισκέφτηκαν την Κρήτη με μια πολυτελή θαλαμηγό με την ονομασία «BIG - MAC», στο πλαίσιο κρουαζιέρας τους στα ελληνικά νησιά.

Στα μαχαίρια Ηλιάκη –Καινούργιου

Ηλιάκη και Καινούριου διεκδικούν μια θέση στην τηλεοπτικό «ήλιο» της εκπομπής «Δέστε τους», με κεντρικό επιχείρημα ότι και οι δυο είναι φίλες του πρωταγωνιστή της εκπομπής, Νίκου Μουτσινά. 

Μέχρι στιγμής κερδίζει κατά κράτος η Μαρία Ηλιάκη. Η ξανθιά παρουσιάστρια θεωρεί δεδομένο,  ότι και καλύτερη είναι και πιο φίλη του Ν. Μουτσινά είναι  και ήταν από πέρυσι στην εκπομπή και στον Alpha.

Όσο για την Κατερίνα Καινούριου,  θεωρεί ότι έχει τον αέρα της μεταγραφής από το Mega και δεν  μπορεί να χωνέψει πώς από πέρυσι που ήταν μια εκ των πρωταγωνιστών της 5άδας στον « Όμορφο κόσμο», κατέληξε φέτος σε πάνελ, να αρθρώνει μία λέξη το 45λεπτο.Άσε που και εκείνη είναι φίλη με τον Μουτσινά.

Μ ‘ αυτά και μ’ αυτά υπάρχει μια ψυχρότητα στα παρασκήνια,  που έως τώρα δεν έχει οδηγήσει σε  μαλλιοτράβηγμα, αλλά σε μουρμούρα η καθεμιά στους δικούς της ανθρώπους. Όσο για τον Νίκο Μουτσινά; Προσπαθεί να παίξει το ρόλο του διαιτητή όσο καλύτερα μπορεί.

Τρυφερό τετ α τετ τραγουδιστή με παίκτρια ριάλιτι!

Αρνούνται κατηγορηματικά ότι συμβαίνει οτιδήποτε μεταξύ τους. Ωστόσο, ο φωτογραφικός φακός που εντόπισε τον Λευτέρη Πανταζή και την Μάρω Λύτρα σε τρυφερό τετ α τετ, άλλα μαρτυρά.



















Ο Λε-Πα και η πρώην κυρία Καραφώτη εμφανίστηκαν πριν από λίγες ημέρες σε εστιατόριο της Βούλας. Επέλεξαν ένα απόμερο τραπέζι και κάθισαν χωρίς να δώσουν πολλές λαβές για σχόλια. Λίγη ώρα αργότερα, όμως, οι θαμώνες του εστιατορίου διαπίστωσαν ότι η διαχυτικότητα… περίσσευε ανάμεσά τους, με αποτέλεσμα η κουβέντα να δείχνει κάτι παραπάνω από φιλική. Η πρώην παίκτρια του fame story και ο κος «Ταραχή» έφθασαν λίγο μετά τις 21:30. Η ώρα είχε πάει 01:00 και δεν είχαν φύγει ακόμη!  

Όπως ισχυρίζονται οι δυο τους, αφορμή της κοινής τους εξόδου ήταν οι εμφανίσεις τους που ξεκινούν σε λίγες ημέρες σε νυχτερινό κέντρο. Είχαν, βγει, λέει, να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους. Πού; Σε εστιατόριο της Βούλας; Που εντελώς τυχαία είχε κόσμο, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορούσε να «σκάσει» και μία ντουζίνα φωτογράφων;

«Δε θα γύριζα ποτέ ταινία με τη γυναίκα μου» Ποιος πασίγνωστος ηθοποιός έκανε αυτή τη δήλωση;

Η τελευταία φορά που το έκανε (δηλαδή να συμπρωταγωνιστήσει με το ταίρι του σε ταινία) είχε καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για την ταινία (η οποία πήγε άπατη) όσο και για το γάμο (ο οποίος έληξε άδοξα ένα χρόνο μετά).

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, λοιπόν, και φαίνεται πως ο Μπεν Άφλεκ δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία



Ο πασίγνωστος ηθοποιός του Χόλυγουντ δήλωσε ότι δε θα έπαιζε ποτέ στην ίδια ταινία με την επί 5ετίας (όχι κι άσχημα για Χόλυγουντ!) σύζυγο του, πανέμορφη -επίσης ηθοποιό- Τζένιφερ Γκάρνερ: «Δε θα έπαιζα στην ίδια ταινία με τη Τζένιφερ» ανέφερε ο γόης Μπεν ο οποίος ωστόσο έσπευσε αμέσως μετά να το… μαζέψει το πράγμα: «Η Τζένιφερ είναι φανταστική ηθοποιός. Θα θεωρούσα τον εαυτό μου ιδιαίτερα τυχερό να δουλέψει μαζί της. Αλλά δε θα το κάνω γιατί κάτι μου λέει ότι ο κόσμος δε θέλει να βλέπει τα ζευγάρια της πραγματικής ζωής με το ίδιο ρόλο και στις ταινίες».










Βέβαια, ο ωραίος Μπεν δε το έλεγε έτσι τυχαία καθώς έχει… «καεί η γούνα του» παλαιότερα. Το 2003 -όταν και ήταν ζευγάρι με τη Τζένιφερ Λόπεζ- συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία «Gigli» η οποία ήταν μια παταγώδης αποτυχία. Λίγους μήνες μετά έδεσε και το γλυκό και χώρισαν κίολας!

Οπότε σου λέει ο Μπεν, «είτε ήταν σύμπτωση είτε όντως συμβαίνει, γιατί να διακινδυνεύσω τον ωραίο μου γάμο με τη Τζένιφερ Γκάρνερ, τώρα που έχω και δύο παιδιά (4 ετών και 20 μηνών);»…

Για την ιστορία, πάντως, Άφλεκ και Γκάρνερ έχουν συμπρωταγωνιστήσει προτού καν γίνουν ζευγάρι στην εμπορική επιτυχία «Daredevil».

FRED: Fred Goes Swimming(+45.000.000 views)

Την μαχαίρωσε γιατί ανάρτησε στο Facebook υβριστικό σχόλιο εναντίον της!

Ένα ανεπίτρεπτο και αχαρακτήριστο περιστατικό διαδραματίστηκε σε σχολείο της Αθήνας. Το απόγευμα της Παρασκευής δύο κορίτσια άρχισαν να λογομαχούν έντονα, έπειτα από ένα υβριστικό σχόλιο που ανάρτησε η μία στο προφίλ του facebook της άλλης.

Ο καυγάς ξεκίνησε μέσα στον χώρο του σχολειου αλλά συνεχίστηκε όμως και έξω από το λύκειο. Κάποια στιγμή η μία από τις μαθήτριες ανέβηκε στο σπίτι της, πήρε ένα μαχαίρι και επέστρεψε για να συνεχίσει τον καυγά. Κατά τη διάρκεια του καυγά υπήρχε...
στο σημείο και μια 17χρονη συμμαθήτρια των κοριτσιών. Μόλις είδε το μαχαίρι, το κορίτσι έτρεξε να της χωρίσει.

Αποτέλεσμα; Η κοπέλα που κρατούσε το μαχαίρι την τραυμάτισε σοβαρά στον θώρακα. Η 17χρονη μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο σε κρίσημη κατάσταση ενώ η υπεύθυνη για τον τραυματισμό της συνελήφθη από τους ατυνομικούς του τμήματος ανηλίκων.

VIDEO: Το καυτό φιλί του Enrique Inglesias σε θαυμάστρια

Εντύπωση προκάλεσε ο Enrique Inglesias με το που ανέβηκε στη σκηνή. Και να ταν μόνο αυτό; Μία από τις θαυμάστριες που ήταν μέσα στο κοινό έτρεξε και ανέβηκε στη σκηνή. Όταν οι securities έτρεξαν για να την κατεβάσουν ο διάσημος τραγουδιστής όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε αλλά παρακίνησε την ασφάλεια να αφήσει την κοπέλα.
Τότε την πήρε από το χέρι και την έβαλε στην άκρη της σκηνής.Μόλις κατέβηκε μια άλλη νεαρή κοπέλα πήρε το θάρρος...
και όρμηξε στη σκηνή. Τότε ο Enrique την πήρε δίπλα του και άρχισε να της τραγουδάει. Η "τυχερή" ονομάζεται Μαριάννα και είναι από την Κύπρο. Η Μαριάννα λοιπόν κατάφερε για λίγα λεπτά να βρεθεί κοντά στο ίνδαλμά της, να βρεθεί στο επίκεντρο, με τον παγκοσμίου φήμης τραγουδιστή και να της τραγουδάει τετ α τετ. Αποκορύφωμα της βραδιάς; Το ...ζούμερό, καυτό, γαλλικό (;) φιλί που της έδωσε στο στόμα!




Πότε ξεκινάει το «Ράδιο Αρβύλα»

η Δευτέρα 11 Οκτωβρίου (στις 23.00) κάνει πρεμιέρα για τρίτη χρονιά στον ANT1 το «Ράδιο Αρβύλα» με τον Αντώνη Κανάκη, τον Γιάννη Σερβετά, τον Χρήστο Κούτρα και τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές...
της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να πραγματοποιηθεί και το πρώτο μίτινγκ της ομάδας, με τον Αντώνη Κανάκη ώστε να ξεκινήσει άμεσα και η προετοιμασία της εκπομπής.

Όπως την προηγουμένη σεζόν, έτσι και φέτος, το ραντεβού του «Ράδιο Αρβύλα» με τους τηλεθεατές του θα δίνεται καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή στις έντεκα το βράδυ.

Ωστόσο, όταν ξεκινήσει το "X-Factor III" (πρεμιέρα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου), το «Ράδιο Αρβύλα» θα προβάλλεται μόνο Δευτέρα με Πέμπτη.

Δεσμεύτηκαν 52 λογαριασμοί ανθρώπων του ποδοσφαίρου

Συνεχίζονται οι έρευνες του ΣΔΟΕ σχετικά με τον παράνομο στοιχηματισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπου εμπλέκονται μάνατζερ, διαιτητές παράγοντες του ποδοσφαίρου, πρώην προπονητές και ποδοσφαιριστές…
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal», όλοι οι παραπάνω (αλλά και άνθρωποι του ιπποδρόμου) βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών για υποθέσεις που αφορούν την περίοδο 2002-2008 (για πολλούς και διάφορους λόγους είχαν…
ξεχαστεί) και για τις οποίες έχουν δεσμευτεί ήδη 52 τραπεζικοί λογαριασμοί!
Μέσω αυτών των λογαριασμών και τον «ξεχασμένων υποθέσεων», το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει τη δυνατότητα να βγάλει ακόμη μεγαλύτερα λαβράκια και να οδηγηθεί σε πλοκάμια κυκλωμάτων όχι μόνο φοροδιαφυγής, αλλά και παράνομου στοιχηματισμού.
Πρόθυμος να δώσει στοιχεία
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης, ότι υπάρχει παράγοντας που εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση και είναι πρόθυμος να δώσει στοιχεία στις Αρχές και να τις βοηθήσει, αρκεί να γλιτώσει ο ίδιος, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων. Από την άλλη πλευρά, άλλοι παράγοντες κάνουν λόγο για τηλέφωνα που παρακολουθούνται και φοβούνται να μιλήσουν, δείγμα της σοβαρότητας της κατάστασης.
Υπό έρευνα βρίσκονται έξι υποθέσεις, οι οποίες είναι οι εξής:
Α) Οι κάτοχοι των 52 τραπεζικών λογαριασμών που δεσμεύτηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Β) Οι διασυνδέσεις με κυκλώματα παράνομου στοιχηματισμού και στημένων αγώνων.
Γ) Η διασύνδεση με το κύκλωμα της Μαλαισίας, καθώς και με τη λίστα που είχε καταθέσει η Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή το 2006.
Δ) Στάλθηκαν ήδη στο τμήμα οικονομικού εγκλήματος της ΓΑΔΑ οι φάκελοι της ΟΥΕΦΑ με τα 27 ύποπτα παιχνίδια τα οποία έφτασαν στην ΕΠΟ και εστάλησαν από τη ΓΓΑ στον Αρειο Πάγο προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση με τους υπό διερεύνηση κατόχους των 52 λογαριασμών.
Ε) Μεταξύ των λογαριασμών υπάρχουν και δύο λογαριασμοί ανθρώπων που σχετίζονται με ομάδα που αγωνιζόταν στη Σούπερ Λίγκα και υποβιβάστηκε.
ΣΤ) Οι Αρχές αναμένουν στοιχεία από το εξωτερικό, κυρίως από την Κύπρο, για να συνδέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ.

To νεό βίντεο κλιπ της Πέγκυ Ζήνα

                                                         




 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...


To ισραηλινό ναυτικό σκότωσε Παλαιστίνιο ψαρά

Σοβαρή ανάσχεση στον ειρηνευτικό διάλογο. Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό σκότωσε έναν παλαιστίνιο ψαρά όταν πυροβόλησε το σκάφος του στα ανοικτά της Γάζας. Ταραχές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως σκάφη του ναυτικού πυροβόλησαν εναντίον ενός αλιευτικού όταν προσέγγισε κοντά στα όρια των υδάτων όπου το Ισραήλ, που επιβάλλει...
αποκλεισμό στη Γάζα, επιτρέπει την παλαιστινιακή θαλάσσια κυκλοφορία.

"Ρίξαμε προειδοποιητικά πυρά για να τους γυρίσουμε πίσω και όταν δεν αποκρίθηκαν, πυροβολήσαμε το σκάφος", δήλωσε η εκπρόσωπος, χωρίς να επιβεβαιώνει το θάνατο.

Οι Παλαιστίνιοι λένε πως η αλιευτική ζώνη της Γάζας είναι πολύ στενή για να εξασφαλίσει την φτωχή λωρίδα. Το Ισραήλ λέει πως το πολεμικό ναυτικό εμποδίζει τη λαθραία μεταφορά όπλων στη Χαμάς και παλαιστινιακές επιθέσεις από τη θάλασσα εναντίον γειτονικού ισραηλινού εδάφους.

Η ένταση ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους κορυφώθηκε πάλι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αργότερα, όταν η παραστρατιωτική συνοριακή αστυνομία διέλυσε διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες στις αραβικές γειτονιές Ισαουίγια και Σιλουάν, ανέφερε η αστυνομία.

Οι συγκρούσεις ήταν συνέχεια των βιαιοτήτων που ξέσπασαν την Τετάρτη, όταν ένας ισραηλινός φρουρός ασφαλείας σκότωσε έναν Παλαιστίνιο στη Σιλουάν.

You might also like:

Related Posts with Thumbnails