Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

To ισραηλινό ναυτικό σκότωσε Παλαιστίνιο ψαρά

Σοβαρή ανάσχεση στον ειρηνευτικό διάλογο. Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό σκότωσε έναν παλαιστίνιο ψαρά όταν πυροβόλησε το σκάφος του στα ανοικτά της Γάζας. Ταραχές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως σκάφη του ναυτικού πυροβόλησαν εναντίον ενός αλιευτικού όταν προσέγγισε κοντά στα όρια των υδάτων όπου το Ισραήλ, που επιβάλλει...
αποκλεισμό στη Γάζα, επιτρέπει την παλαιστινιακή θαλάσσια κυκλοφορία.

"Ρίξαμε προειδοποιητικά πυρά για να τους γυρίσουμε πίσω και όταν δεν αποκρίθηκαν, πυροβολήσαμε το σκάφος", δήλωσε η εκπρόσωπος, χωρίς να επιβεβαιώνει το θάνατο.

Οι Παλαιστίνιοι λένε πως η αλιευτική ζώνη της Γάζας είναι πολύ στενή για να εξασφαλίσει την φτωχή λωρίδα. Το Ισραήλ λέει πως το πολεμικό ναυτικό εμποδίζει τη λαθραία μεταφορά όπλων στη Χαμάς και παλαιστινιακές επιθέσεις από τη θάλασσα εναντίον γειτονικού ισραηλινού εδάφους.

Η ένταση ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους κορυφώθηκε πάλι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αργότερα, όταν η παραστρατιωτική συνοριακή αστυνομία διέλυσε διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες στις αραβικές γειτονιές Ισαουίγια και Σιλουάν, ανέφερε η αστυνομία.

Οι συγκρούσεις ήταν συνέχεια των βιαιοτήτων που ξέσπασαν την Τετάρτη, όταν ένας ισραηλινός φρουρός ασφαλείας σκότωσε έναν Παλαιστίνιο στη Σιλουάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You might also like:

Related Posts with Thumbnails