Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Μενεγάκη-Παντζόπουλος: Καυτά φιλιά στη μέση του δρόμου

Ο φωτογραφικός φακός, συνέλαβε για πρώτη φορά σε τρυφερό τετ α τετ την Ελένη Μενεγάκη με τον Ματέο Παντζόπουλο. Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο στιγμιότυπο αποτελεί την απόδειξη ότι το ζευγάρι διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής του, παρόλο που κανένας από τους δύο
δεν θέλει να αναφέρεται σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την προσωπική του ζωή. Είναι όμως γεγονός ότι πρόκειται για ένα πραγματικά ερωτευμένο ζευγάρι που δεν διστάζει να φιλιέται μέσα στη μέση του δρόμου.

Η Απίθανη Βλακεία του Ποδοσφαιριστή Πάουλο Ντιόγκο

Ο Ποδοσφαιριστής

που βλεπετε στην Φωτογραφία ονομάζεται Πάουλο Ντιόγκο.Η Φωτογραφία αυτη πάρθηκε το 2004 οταν ο Πάουλο Ντιόγκο πέτυχε το τρίτο Γκόλ της ομάδας του, της Ελβετικής Σερβέτ.Με το που πέτυχε το Γκόλ αρχισε τους πανηγυρισμούς.
Τι εγινε ομως που προκάλεσε ΣΟΚ ;

Δειτε τι απίθανο εγινε.













Γιάννης Βαρδής ft Σέφανω - Για ένα λεπτό (2010)

MIHALIS

Μιχάλης ΧατζηγιάννηςΤο πρώτο διεθνές album του Μιχάλη Χατζηγιάννη κυκλοφορεί στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ευρώπη!

Ο τίτλος του, μονολεκτικός, MIHALIS. Όχι όμως και τα σχόλια που το συνοδεύουν. Ο διεθνής τύπος κάνει λόγο για «ένα από τα καλύτερα album της χρονιάς –δυνατό από το πρώτο ως το τελευταίο track–», «Υπήρξε το ιδανικό soundtrack του καλοκαιριού. Μας κατέκλυσε με την ενέργεια της μουσικής και τις απίστευτες ερμηνείες ενός πραγματικά μεγάλου ονόματος της ελληνικής popular σκηνής».

Το album που θα κυκλοφορήσει σε 15 χώρες από την Universal Music Γερμανίας περιλαμβάνει 12 τραγούδια. Στα 6 από αυτά έχουν συνεργαστεί στο στίχο και στη μουσική σημαντικοί ξένοι δημιουργοί, ενώ τα άλλα 6 είναι σε μουσική Μιχάλη Χατζηγιάννη με αγγλικό στίχο. Το πρώτο single του album, το "Everyone dance", –η αγγλόφωνη εκδοχή του «Χέρια ψηλά», σε στίχους του Rea Garvey του συγκροτήματος Reamonn– ξεχώρισε αμέσως στα γερμανικά charts του ITunes , ενώ τo videoclip, του ομώνυμου κομματιού, τα γυρίσματα του οποίου έγιναν στη Σαντορίνη, κατέκτησε τα βλέμματα.
Στο debut album MIHALIS του αγαπημένου μας καλλιτέχνη στο εξωτερικό, αναγνωρίζουμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μιχάλη Χατζηγιάννη: "Everyone dance" (χέρια Ψηλά), το "Suddenly" (Πιο πολύ), το "One In A Million" (Αν μου τηλεφωνούσες), το "Heart Surrender" (Εμείς οι δυο σαν ένα), το "Eyes Of A Sinner" (Μη με κοιτάς), το "Now That You'r Gone" (Το σ΄ αγαπώ), και απολαμβάνουμε 6 ολοκαίνουργια τραγούδια.
«Καλλιτέχνης της δεκαετίας στη χώρα του, με αναρίθμητες διακρίσεις, συνεργασίες με μεγάλα ονόματα, sold out συναυλίες και πωλήσεις ρεκόρ, ο τριαντάχρονος Μιχάλης Χατζηγιάννης ανοίγεται στην πλατιά λεωφόρο της μουσικής και κάνει την έκπληξη!», επισημαίνει ο τύπος για το πρώτο βήμα του δημοφιλή καλλιτέχνη στη διεθνή σκηνή, όπου ετοιμάζεται να εμφανιστεί με μια σειρά συναυλιών.

Κινέζος rapper..

Είναι ΤΟ τσιν τσαν τσουν τσακ τσιν τσαν τσουκ…



Ούζο + 2 + Παρτάκι

Με…ποιότητα ξεκίνησε το XFACTOR!

Οργή στην Στεάουα για Καπετάνο: «Είναι ηλίθιος»

Βράζουν στη Στεάουα Βουκουρεστίου με τον Παντελή Καπετάνο, ο οποίος αποβλήθηκε στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Νάπολι για το Γιουρόπα Λιγκ.

Μάλιστα η ρουμάνικη ομάδα προηγήθηκε 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα ισοφαρίστηκε από τους Ιταλούς σε 3-3, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός αποβλήθηκε με πραγματικά πολύ αστείο τρόπο. Δεν εξηγείται αλλιώς, αφού στη συγκεκριμένη φάση, η ομάδα του ήταν στην επίθεση, εκείνος έκανε κίνηση για να πάρει τη μπάλα και στη διεκδίκηση χτύπησε στο πρόσωπο τον αμυντικό της Νάπολι μπροστά στα μάτια του διαιτητή. Φυσικά πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη. 

«Είναι ηλίθιο το παιδί», είπε χαρακτηριστικά ο Μπεκάλι για την αποβολή του Καπετάνου στο ρουμάνικο κανάλι «Gsptv». Τα υποτιμητικά σχόλια όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού ο πρόεδρος της ρουμανικής λίγκας, Ντουμίτρου Ντραγκόμιρ χαρακτήρισε με ανάλογες εκφράσεις τον πρώην επιθετικό της ΑΕΚ και στη συνέχεια τόνισε: «Ο Καπετάνος πρέπει να τιμωρηθεί με πρόστιμο 10.000 ευρώ». 
Η ίδια κατακραυγή υπήρξε και από τους συμπαίκτες του οι οποίοι του έλεγαν ότι «αν δεν έβλεπες την κόκκινη κάρτα, θα κερδίζαμε». Μοναδική εξαίρεση στις αποδοκιμασίες ήταν ο Ζεράλδο Άλβες, με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης στην ''Ένωση''.

Ανακάλυψη πλανήτη που μοιάζει με τη Γη!!!

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν πλανήτη με μέγεθος παρόμοιο με της Γης και κλιματολογικές συνθήκες που θα τον καθιστούσαν δυνητικά κατοικήσιμο.Ο πλανήτης βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το αστέρι «κόκκινος νάνος» με το όνομα Gliese 581 και απέχει 20 έτη φωτός από τη Γη.
Οι θερμοκρασίες που επικρατούν στο συγκεκριμένο σημείο του διαστήματος είναι κατάλληλες για τη δημιουργία νερού, σε υγρή μορφή.......
Ο Steven Vogt, αστρονόμος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια δήλωσε πως «τα ευρήματα μας στοιχειοθετούν την υπόθεση ότι πρόκειται για δυνητικά κατοικήσιμο πλανήτη».
Ο συγκεκριμένος πλανήτης ονομάζεται Gliese 581g, έχει μάζα τρεις με τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τη Γη και βρίσκεται σε σημείο του διαστήματος με συνθήκες κατάλληλες για την ανάπτυξη ζωής.
Οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι πρόκειται για βραχώδη πλανήτη με αρκετή βαρύτητα για να συγκρατήσει ατμόσφαιρα γύρω του.
Η μια πλευρά του πλανήτη αντικρίζει μονίμως το κεντρικό αστέρι του ηλιακού συστήματος, γεγονός που σημαίνει ότι η άλλη πλευρά βρίσκεται μονίμως στο σκότος.
Οι επιστήμονες εικάζουν πως η ενδιάμεση περιοχή, ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ενδέχεται να είναι η κατάλληλη για την ανάπτυξη μορφών ζωής.
Η μέση θερμοκρασία στον πλανήτη είναι ανάμεσα σε -31 και -12 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο η θερμοκρασία εδάφους κυμαίνεται από πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες ως τον απόλυτο παγετό, στη «φωτεινή» και τη «σκοτεινή» πλευρά αντίστοιχα.
Ο Steven Vogt εκτιμά ότι οι δυνητικά κατοικήσιμοι πλανήτες ανέρχονται σε δεκάδες δισεκατομμύρια στο Γαλαξία μας (Milky Way), από τη στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια.

Δεν ντρέπονται εκεί στον Ολυμπιακό! Μα καθόλου!


Διαβάζω σήμερα ένα σαφέστατα πληρωμένο ρεπορτάζ στο NewsIt και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Το παραθέτω χωρίς τα επιπλέον συνοδευτικά βίντεο και φωτογραφίες.
Το Γ. Καραϊσκάκης φιλοξενεί 500 φίλους του Ολυμπιακού Βόλου και η διοίκηση του Ολυμπιακού Πειραιώς προχώρησε σε μία κίνηση άξια συγχαρητηρίων. Αντί να υπάρχουν χιλιάδες κενά καθίσματα μεταξύ των οπαδών τοποθέτησε παιδιά των ακαδημιών των δύο ομάδων. To NewsIt βρίσκεται δίπλα και σας μεταφέρει τις πρωτόγνωρες, για τα ελληνικά δεδομένα, εικόνες.
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης έφτασε στο Γ. Καραϊσκάκης, παρέα με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο και πηγαν δίπλα στα παιδιά των ακαδημιών.
Έστειλαν σε όλους τους φιλάθλους το μήνυμα κατά της βίας.
Το αιώνιο πρόβλημα της βίας στα ελληνικά γήπεδα κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσει. Όλοι φωνάζουμε ότι για να συμβεί αυτό οι ομάδες θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο Ολυμπιακός πρωτοπορεί αφού προχώρησε σε μία εξαιρετική κίνηση.
Αυτό τώρα λέγεται “εξαιρετική κίνηση” όταν χρησιμοποιούνται παιδάκια ως ανθρώπινες ασπίδες; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ λέω εγώ;

«150-0 υπέρ του Ολυμπιακού»

Σκληρή πράσινη ανακοίνωση για την διαιτησία και τη σχέση με τον Μαρινάκη, τον Κόκκαλη και τον Γκαγκάτση.
Η υπομονή των ανθρώπων του Παναθηναϊκού εξαντλήθηκε μετά και τη διαιτησία του Αρετόπουλου στο Καραϊσκάκη. Η ΠΑΕ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με ειρωνικό ύφος για τα όσα έλαβαν χώρα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αναφέροντας: «Σήμερα, για μια ακόμα αγωνιστική, κατάλαβε όλη η Ελλάδα πώς αντιλαμβάνεται ο ΟΣΦΠ το 50-50 που δήθεν αποζητά από τη διαιτησία. 50 για τον κ. Μαρινάκη, 50 για τον κ. Κόκκαλη και 50 για τον κ. Γκαγκάτση (150-0).
Κατά τα άλλα, τα διαιτητικά λάθη που συμπτωματικά ευνοούν τον ΟΣΦΠ δεν κρίνουν ποτέ το αποτέλεσμα».

Παράλληλα όμως εκτός από την επίσημη ανακοίνωση, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έκαναν μία μίνι αναδρομή στις υπέρ του Ολυμπιακού διαιτητικές αποφάσεις απο την αρχή του πρωταθλήματος.

1η αγωνιστική: Ο διαιτητής Σταθόπουλος κλείνει τα μάτια σε πέναλτι που κάνει ο Ντουντού και δεν αποβάλλει τον Τοροσίδη, στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

3η αγωνιστική: Στις Σέρρες ο διαιτητής Σιδηρόπουλος αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί (και όχι να το διακόψει ως όφειλε), την ώρα που βρίσκονται παίκτες στο έδαφος (χτυπημένη στο ΚΕΦΑΛΙ), με αποτέλεσμα ο Πάντελιτς να σκοράρει στη συνέχεια της φάσης. Παράλληλα σφυρίζει το τέλος του παιχνιδιού, ενώ οι γηπεδούχοι βρίσκονταν σε θέση για γκολ.

4η αγωνιστική: Ο Παμπορίδης ακυρώνει γκολ του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και το σκορ αντί για 2-1 μετατρέπεται σε 3-0. Ακόμη και ο Μαρινάκης παραδέχθηκε πως κακώς ακυρώθηκε.

5η αγωνιστική: Ο Αρετόπουλος σκανδαλωδώς δεν αποβάλλει τον Τοροσίδη (διαφορετικό να είσαι 2-1 με δέκα παίκτες και διαφορετικό με έντεκα), ενώ το πέναλτι που οδήγησε στην παύση του Δαλούκα (σπρώξιμο στον Βύντρα) φαντάζει πταίσμα μπροστά σε αυτό που έδωσε ο διαιτητής από τα Τρίκαλα στον Μιραλάς για τη δήθεν ανατροπή από τον Ζαραδούκα.

Μειώνει απουσίες και μαθήματα η Άννα…


-Επικίνδυνα πράγματα στην Παιδεία. Υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα της εληνικής παιδείας.-Τρικυμία εν κρανίω στο Υπουργείο (πρώην Εθνικής) Παιδείας.
-Πέρυσι αύξησαν τα όρια απουσιών για τους μαθητές και τώρα τις μειώνουν.
“ Μαχαίρι” στις απουσίες των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου βάζει από τη φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας!
Οπως προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Δια  Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου το αγαπημένο «άθλημα» των μαθητών, η γνωστή σε όλους κοπάνα, φαίνεται να …πλήττεται σημαντικά μετά και τις χθεσινές δηλώσεις της υπουργού!
«Είναι ντροπή για τη χώρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς να προσκομίζονται αυτά τα καταφανώς πλαστά δικαιολογητικά και να ξέρει από τα 17 και τα 18 του χρόνια το κάθε παιδί ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να πάρει πλαστά έγγραφα και χαρτιά που θα τα υπογράφει ιατρός, τα προσκομίζει ο γονιός και τα αποδέχεται ο καθηγητής» δήλωσε την Πέμπτη η ίδια.
Το φαινόμενο που ζει και βασιλεύει από αρχαιοτάτων χρόνων διογκώνεται στη Γ’ Λυκείου, εκεί όπου οι μαθητές με την «ανοχή» των γονέων φεύγουν από τις τάξεις ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έξι στους δέκα μαθητές ξεπερνούν τις 50 απουσίες τον χρόνο!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, 6 στους 10 μαθητές ξεπερνούν τις 50 απουσίες τον χρόνο, ενώ το 41% των αγοριών και το 31% των κοριτσιών δηλώνουν ότι κάνουν σκασιαρχείο από το σχολείο περισσότερες από δύο φορές το τρίμηνο.
Όσο για τους λόγους που επικαλούνται είναι ότι φοβούνται και βαριούνται το σχολείο, ότι προτιμούν να πάνε μια βόλτα με την παρέα τους, να γλιτώσουν κάποιο διαγώνισμα ή να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις. Μάλιστα σε έρευνα που ανακοινώθηκε πριν από μερικά χρόνια από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, αναφέρθηκε ότι τα παιδιά που υποφέρουν από κατάθλιψη κάνουν συχνότερα κοπάνες.
Παράλληλα η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε την ανάγκη να μειωθεί η ύλη των μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο επιχειρεί να ελαφρύνει το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών.
Συγκεκριμένα για το λύκειο, τα εξεταζόμενα για τις Πανελλαδικές μαθήματα θα μειωθούν σε τέσσερα, ενώ οι αλλαγές θα αφορούν στα παιδιά που φέτος θα φοιτήσουν φέτος στην Α΄ Τάξη του λυκείου.

Καλή μου κα. Υπουργέ θέλετε να μας τρελάνετε εντελώς; Δεν πάμε που δεν πάμε καλά τώρα τελευταία θα μας αποτελειώσετε; Την περασμένη σχολική χρονιά, τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου 2010, ανακοινώσατε ότι το όριο των απουσιών στους μαθητές γυμνασίου-Λυκείου αυξάνευται κατά 30% και όλοι οι μαθητές πανηγύριζαν. Μαθητής μου δε, για πρώτη φορά έκανε μαθηματικούς υπολογισμούς, περιχαρής, για να δει πόσες μέρες παραπάνω μπορεί να την “ κοπανήσει” απ’το σχολείο…
Το δεύτερο τεράστιο θέμα που δημιουργείται, είναι το δεύτερο σκέλος του άρθρου για τα 4 πλέον Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Ουσιαστικά δηλαδή, ξαναγυρνάμε στο σύστημα των δεσμών που ίσχυει μέχρι το 2000 και είχε φέρει την εκπαίδευση σε τέλμα.
Να μειωθεί η ύλη λέει η κα. Υπουργός. Γιατί οι μαθητές πρέπει να μαθαίνουν λιγότερα. Για το επίπεδο και την ποιότητα των σπουδών τίποτα δεν ανέφερε… Μάθετε λιγότερα, πάρτε άχρηστες γνώσεις από επικινδύνως κακογραμμένα βιβλία και βγείτε “ ζώα”στην κοινωνία να σας εκμεταλλεύονται οι αφέντες της Νέας Τάξης που ευελπιστούν να χουν καθιερώσει. Μετά την υποβάθμιση της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία, που οδεύει προς δευτερεύουσα, υποβαθμίζεται και η ποιότητα της εκπαίδευσης.
Καλά οι συνδικαλιστές δεν πρόκειται να αντιδράσουν, οι εκπαιδευτικοί θα αντιδράσουν με κινητοποιήσεις για τον κατάφορο ξεπεσμό της Παιδείας μας που προωθείται ή μόνο για θέματα μισθολογίου ενδιαφέρονται και απεργούν;

Εντυπωσίασε τον Αδαμίδη ο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ γνώριζε ότι χθες θα συναντηθεί με τον Σταύρο Αδαμίδη, προκειμένου να συζητήσουν την προοπτική συνεργασίας τους, ώστε ο Ισπανός να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Για αυτό και έπρεπε να παρουσιαστεί προετοιμασμένος σε αυτή τη συνάντηση. Ωστόσο, ο 46χρονος τεχνικός, όχι μόνο έδειξε να γνωρίζει κάποια γενικά πράγματα γύρω από την ομάδα, αλλά με τις γνώσεις του εντυπωσίασε τον πρόεδρο της ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα, ο Χιμένεθ ανέλυσε ένα ολόκληρο πλάνο που έχει καταστρώσει, ώστε η ομάδα από φέτος να επιστρέψει στους τίτλους. Μίλησε με ονόματα και στοιχεία. Έχοντας παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια της Ένωσης τη φετινή περίοδο, τόνισε που η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές, ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα σημεία της, ποιος παίκτης και που χρειάζεται δουλειά και έδειξε να γνωρίζει μία ομάδα, την οποία δεν έχει δει ποτέ από κοντά.

Όλο λοιπόν αυτό το πλάνο, άφησε άφωνο τον Αδαμίδη για την όρεξη που έχει για δουλειά, τον επαγγελματισμό και τις γνώσεις που έχει ο Χιμένεθ, όχι μόνο πάνω στην προπονητική, αλλά και γύρω από την ΑΕΚ. Πράγμα που σημαίνει ότι αν τελικά ο Ισπανός αναλάβει τις τύχες της Ένωσης, δεν θα χρειαστεί και πολύ για να εγκλιματιστεί, ενώ απέδειξε ότι η πίστη του, πως ακόμα και τώρα μπορεί ο δικέφαλος να κατακτήσει τον τίτλο, δεν ήταν «προϊόν» ενθουσιασμού, αλλά πλήρης γνώσης για το τι θα συναντούσε. Από κει και πέρα, ο Πάολο Σόουζα εξακολουθεί να φαντάζει το φαβορί για την διαδοχή του Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς η κουβέντα που είχε ο Πορτογάλος τεχνικός με τον Αδαμίδη, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Ωστόσο, όσο ακόμα δεν έχει κλείσει συμφωνία με κανέναν εκ των παραπάνω δύο, πάντα τα ονόματα των δύο ακόμα προπονητών, που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, «παίζουν» δυνατά.


Γνωστό μοντέλο εκδιδόταν με άντρες

Το ποσό των 150-500 ευρώ λάμβανε ως αμοιβή γνωστό μοντέλο που συνελήφθη το Σάββατο να εκδίδεται με άνδρες.

Το μοντέλο συνέλαβαν άνδρες του Τμήματος Ηθών της Ασφάλειας Αττικής σε ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Το νεαρό μοντέλο έκλεινε ραντεβού μέσω ιστοσελίδας, απ’ όπου και τον εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Τα πρόστιμα για το κάπνισμα - Που μπορούμε ακόμα να καπνίζουμε;

Η περίοδος προσαρμογής τελείωσε και πλέον το κάπνισμα απαγορεύεται παντού και δια... ροπάλου! Λίγοι όμως δείχνουν διάθεση να συμμορφωθούν με τον αντικαπνιστικό νόμο κι ας τελείωσε η περίδος χάρητος... Μπαρ, εστιατόρια, ακόμα και δημόσιες υπηρεσίες εξακολουθούν να βγάζουν σύννεφα καπνού από τους "αντιρρησίες", οι οποίοι δεν πιστεύουν οτι θα βρεθούν τόσοι ελεγκτές για να τους εντοπίσουν και να τους ρίξουν πρόστιμο. Το οποίο, όμως, είναι τσουχτερό!

Από σήμερα 1η Οκτωβρίου λοιπόν ισχύει, χωρίς αναστολές, η απαγόρευση καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και εργασιακούς χώρους, καθώς και σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Εντός επιτρέπεται μονάχα στα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική άνω των 300 τετραγωνικών, αλλά και εκεί ως την...

31η Μαϊου 2011.

Πλέον ένας καπνιστής, που καπνίζει στο γραφείο του, θα τιμωρείται με πρόστιμο 50 ευρώ, αλλά κάποιος που ανάβει τσιγάρο σε χώρους ευαίσθητους για τη δημόσια υγεία, όπως σε ένα νοσοκομείο, θα πληρώνει 100 ευρώ. Αν ο καπνιστής δεν συνεργαστεί με τους ελεγκτές ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με αυτόφωρο.

Εκτός όμως από τους καπνιστές-παραβάτες, με πρόστιμο, από 500 έως 10.000 ευρώ θα τιμωρείται και ο καταστηματάρχης όπου γίνεται το... «έγκλημα». Το ίδιο ισχύει και αν πρόκειται για διευθυντή τραπεζικού υποκαταστήματος, διοικητής νοσοκομείου. Για οποιονδήποτε υπεύθυνο του χώρου δηλαδή. Για κάθε υποτροπή, μάλιστα, το πρόστιμο διπλασιάζεται!

Για έναν ιδιοκτήτη καφετέριας, την πρώτη φορά το πρόστιμο θα είναι 500 ευρώ. 1.000 ευρώ αν πιαστεί να... παραβαίνει το νόμο για δεύτερη φορά και 3.000 ευρώ την τρίτη. Μετά την 4η υποτροπή το κατάστημα θα κλείνει για 10 ημέρες και μετά την 5η οριστικά. 

Μεγάλος «πονοκέφαλος» τώρα για τους καταστηματάρχες είναι το πως θα καταφέρουν να πείσουν τους... θεριακλήδες και τους αμετάπειστους καπνιστές να συμμορφωθούν. Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους καταστηματάρχες και τους καπνιστές πάντως μόνο ο χρόνος θα δείξει αν το μέτρο αυτή τη φορά θα... πετύχει στην Ελλάδα.

Ημέρα πρώτη: στον Πειραιά ρίχνουν πρόστιμα, στην Αθήνα κάνουν .... συστάσεις 

Από το πρωί της Παρασκευής, 5 συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας Πειραιά "σαρώνουν" καφετέριες, εστιατόρια και κτήρια του δημόσιου τομέα. 

Στο πρώτο λιμάνι της χώρας τα πρόστιμα πέφτουν "κατά ριπάς" ιδιαίτερα σε δημόσιους οργανισμούς. "Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε κατά γράμμα το νόμο" είπε στο Newsit ο αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας του δήμου Πειραιά Γιάννης Μπενέτος. 

Στην τσιμπίδα των δημοτικών αστυνομικών μέχρι στιγμής έχουν πέσει γιατροί από το ΙΚΑ Πειραιά και διοικητικοί υπάλληλοι ενώ γίνονται έλεγχοι σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής. Οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν ρητή εντολή να ρίξουν πρόστιμα σε όλους τους θεριακλήδες που πλέον είναι παράνομοι.

Την ώρα όμως που στο δήμο Πειραιά τα πρόστιμα πέφτουν βροχή, ο δήμος Αθηναίων έχει μια διαφορετική πιο διαλλακτική προσέγγιση στο θέμα. "Προς το παρόν κάνουμε συστάσεις στους παραβάτες και πρόστιμο θα πέσει μόνο σε κάποιον που αντιδρά στον νόμο ", είπε στο Newsit ο κ. Παπαδάκης αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας του δήμου Αθηναίων. 


Στο δήμο Αθηναίων δηλώνουν πως δεν θέλουν να γίνουν εισπρακτικός μηχανισμός όπως ουσιαστικά τους οδηγεί να κάνουν το νομοσχέδιο για το κάπνισμα που δεν προβλέπει πόρους για τις υπηρεσίες που κάνουν τους ελέγχους. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο τα χρήματα από τα πρόστιμα μένουν στους δήμους για να καλυφθούν τα όποια έξοδα.

Την ίδια ώρα όμως σε άλλους δήμους όπως στην Καλλιθέα το ελάχιστο προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας, μόλις 15 άτομα, δηλώνει αδυναμία να ελέγξει αποτελεσματικά τις χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο δήμο. Ενώ στον Δήμο Ταύρου δεν υπάρχουν καν δημοτικοί αστυνομικοί.

You might also like:

Related Posts with Thumbnails