Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Μειώνει απουσίες και μαθήματα η Άννα…


-Επικίνδυνα πράγματα στην Παιδεία. Υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα της εληνικής παιδείας.-Τρικυμία εν κρανίω στο Υπουργείο (πρώην Εθνικής) Παιδείας.
-Πέρυσι αύξησαν τα όρια απουσιών για τους μαθητές και τώρα τις μειώνουν.
“ Μαχαίρι” στις απουσίες των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου βάζει από τη φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας!
Οπως προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Δια  Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου το αγαπημένο «άθλημα» των μαθητών, η γνωστή σε όλους κοπάνα, φαίνεται να …πλήττεται σημαντικά μετά και τις χθεσινές δηλώσεις της υπουργού!
«Είναι ντροπή για τη χώρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς να προσκομίζονται αυτά τα καταφανώς πλαστά δικαιολογητικά και να ξέρει από τα 17 και τα 18 του χρόνια το κάθε παιδί ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να πάρει πλαστά έγγραφα και χαρτιά που θα τα υπογράφει ιατρός, τα προσκομίζει ο γονιός και τα αποδέχεται ο καθηγητής» δήλωσε την Πέμπτη η ίδια.
Το φαινόμενο που ζει και βασιλεύει από αρχαιοτάτων χρόνων διογκώνεται στη Γ’ Λυκείου, εκεί όπου οι μαθητές με την «ανοχή» των γονέων φεύγουν από τις τάξεις ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έξι στους δέκα μαθητές ξεπερνούν τις 50 απουσίες τον χρόνο!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, 6 στους 10 μαθητές ξεπερνούν τις 50 απουσίες τον χρόνο, ενώ το 41% των αγοριών και το 31% των κοριτσιών δηλώνουν ότι κάνουν σκασιαρχείο από το σχολείο περισσότερες από δύο φορές το τρίμηνο.
Όσο για τους λόγους που επικαλούνται είναι ότι φοβούνται και βαριούνται το σχολείο, ότι προτιμούν να πάνε μια βόλτα με την παρέα τους, να γλιτώσουν κάποιο διαγώνισμα ή να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις. Μάλιστα σε έρευνα που ανακοινώθηκε πριν από μερικά χρόνια από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, αναφέρθηκε ότι τα παιδιά που υποφέρουν από κατάθλιψη κάνουν συχνότερα κοπάνες.
Παράλληλα η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε την ανάγκη να μειωθεί η ύλη των μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο επιχειρεί να ελαφρύνει το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών.
Συγκεκριμένα για το λύκειο, τα εξεταζόμενα για τις Πανελλαδικές μαθήματα θα μειωθούν σε τέσσερα, ενώ οι αλλαγές θα αφορούν στα παιδιά που φέτος θα φοιτήσουν φέτος στην Α΄ Τάξη του λυκείου.

Καλή μου κα. Υπουργέ θέλετε να μας τρελάνετε εντελώς; Δεν πάμε που δεν πάμε καλά τώρα τελευταία θα μας αποτελειώσετε; Την περασμένη σχολική χρονιά, τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου 2010, ανακοινώσατε ότι το όριο των απουσιών στους μαθητές γυμνασίου-Λυκείου αυξάνευται κατά 30% και όλοι οι μαθητές πανηγύριζαν. Μαθητής μου δε, για πρώτη φορά έκανε μαθηματικούς υπολογισμούς, περιχαρής, για να δει πόσες μέρες παραπάνω μπορεί να την “ κοπανήσει” απ’το σχολείο…
Το δεύτερο τεράστιο θέμα που δημιουργείται, είναι το δεύτερο σκέλος του άρθρου για τα 4 πλέον Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Ουσιαστικά δηλαδή, ξαναγυρνάμε στο σύστημα των δεσμών που ίσχυει μέχρι το 2000 και είχε φέρει την εκπαίδευση σε τέλμα.
Να μειωθεί η ύλη λέει η κα. Υπουργός. Γιατί οι μαθητές πρέπει να μαθαίνουν λιγότερα. Για το επίπεδο και την ποιότητα των σπουδών τίποτα δεν ανέφερε… Μάθετε λιγότερα, πάρτε άχρηστες γνώσεις από επικινδύνως κακογραμμένα βιβλία και βγείτε “ ζώα”στην κοινωνία να σας εκμεταλλεύονται οι αφέντες της Νέας Τάξης που ευελπιστούν να χουν καθιερώσει. Μετά την υποβάθμιση της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία, που οδεύει προς δευτερεύουσα, υποβαθμίζεται και η ποιότητα της εκπαίδευσης.
Καλά οι συνδικαλιστές δεν πρόκειται να αντιδράσουν, οι εκπαιδευτικοί θα αντιδράσουν με κινητοποιήσεις για τον κατάφορο ξεπεσμό της Παιδείας μας που προωθείται ή μόνο για θέματα μισθολογίου ενδιαφέρονται και απεργούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You might also like:

Related Posts with Thumbnails