Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Δεσμεύτηκαν 52 λογαριασμοί ανθρώπων του ποδοσφαίρου

Συνεχίζονται οι έρευνες του ΣΔΟΕ σχετικά με τον παράνομο στοιχηματισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπου εμπλέκονται μάνατζερ, διαιτητές παράγοντες του ποδοσφαίρου, πρώην προπονητές και ποδοσφαιριστές…
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal», όλοι οι παραπάνω (αλλά και άνθρωποι του ιπποδρόμου) βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών για υποθέσεις που αφορούν την περίοδο 2002-2008 (για πολλούς και διάφορους λόγους είχαν…
ξεχαστεί) και για τις οποίες έχουν δεσμευτεί ήδη 52 τραπεζικοί λογαριασμοί!
Μέσω αυτών των λογαριασμών και τον «ξεχασμένων υποθέσεων», το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει τη δυνατότητα να βγάλει ακόμη μεγαλύτερα λαβράκια και να οδηγηθεί σε πλοκάμια κυκλωμάτων όχι μόνο φοροδιαφυγής, αλλά και παράνομου στοιχηματισμού.
Πρόθυμος να δώσει στοιχεία
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης, ότι υπάρχει παράγοντας που εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση και είναι πρόθυμος να δώσει στοιχεία στις Αρχές και να τις βοηθήσει, αρκεί να γλιτώσει ο ίδιος, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων. Από την άλλη πλευρά, άλλοι παράγοντες κάνουν λόγο για τηλέφωνα που παρακολουθούνται και φοβούνται να μιλήσουν, δείγμα της σοβαρότητας της κατάστασης.
Υπό έρευνα βρίσκονται έξι υποθέσεις, οι οποίες είναι οι εξής:
Α) Οι κάτοχοι των 52 τραπεζικών λογαριασμών που δεσμεύτηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Β) Οι διασυνδέσεις με κυκλώματα παράνομου στοιχηματισμού και στημένων αγώνων.
Γ) Η διασύνδεση με το κύκλωμα της Μαλαισίας, καθώς και με τη λίστα που είχε καταθέσει η Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή το 2006.
Δ) Στάλθηκαν ήδη στο τμήμα οικονομικού εγκλήματος της ΓΑΔΑ οι φάκελοι της ΟΥΕΦΑ με τα 27 ύποπτα παιχνίδια τα οποία έφτασαν στην ΕΠΟ και εστάλησαν από τη ΓΓΑ στον Αρειο Πάγο προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση με τους υπό διερεύνηση κατόχους των 52 λογαριασμών.
Ε) Μεταξύ των λογαριασμών υπάρχουν και δύο λογαριασμοί ανθρώπων που σχετίζονται με ομάδα που αγωνιζόταν στη Σούπερ Λίγκα και υποβιβάστηκε.
ΣΤ) Οι Αρχές αναμένουν στοιχεία από το εξωτερικό, κυρίως από την Κύπρο, για να συνδέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You might also like:

Related Posts with Thumbnails