Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

«Να αποχωρήσει μόνος του…»


Την οικειοθελή παραίτηση του Μιχάλη Κουκουλάκη ζήτησε ο Σταύρος Αδαμίδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, που είχε και δεκάλεπτη συζήτηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βασίλη Τεροβίτσα, φάνηκε να αντιλαμβάνεται την αδυναμία της ομοσπονδίας να καρατομήσει τον Ηρακλειώτη ρέφερι, ενώ επιβεβαίωσε πως η διοίκηση της «Ένωσης» εξετάζει το ενδεχόμενο αγωγών και ως ακραία μορφή αντίδρασης την αποχώρηση από το γήπεδο αν αδικηθεί ξανά η ΑΕΚ. 

«Είχαμε μία ειλικρινή συζήτηση με τον κ. Πιλάβιο και τον κ. Τεροβίτσα. Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα για να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο και η διαιτησία στη χώρα μας. Ο κ. Κουκουλάκης δεν πρέπει να ξαναδιαιτητεύσει φέτος κι ελπίζουμε να αποχωρήσει οικειοθελώς. Δεν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής από την ΕΠΟ αυτή τη στιγμή. Πιστεύω πως η ΚΕΔ θα πάρει τα μέτρα της και ο κ. Κουκουλάκης δεν θα ξαναδιαιτητεύσει φέτος», τόνισε, ενώ ερωτηθείς αν πιστεύει πως μετά από αυτή τη συνάντηση μπορούν να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα για την ελληνική διαιτησία απάντησε: «Ναι, πιστεύω πως κάτι θα αλλάξει. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και από εμάς, αλλά και από άλλες ομάδες». 

Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν αγωγές κατά του διαιτητή Κουκουλάκη, αλλά και ως ακραία μορφή αντίδρασης η αποχώρηση της ομάδας από το γήπεδο σε περίπτωση που αδικηθεί ξανά. «Οι αγωγές είναι κάτι που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή, ειδικά να δεν αποχωρήσει οικειοθελώς ο κ. Κουκουλάκης. Η ΑΕΚ δεν θα ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές κι αν χρειαστεί να αποχωρήσουμε, ως πρωτοπόροι πάντα, θα το κάνουμε. Δεν πιστεύω όμως πως θα χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο αυτό», τόνισε. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συνάντηση ανάμεσα στον Σταύρο Αδαμίδη και τον Σοφοκλή Πιλάβιο ξεκίνησε με μεγάλη ένταση, καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατηγόρησε εκείνον της ΠΑΕ ΑΕΚ ότι συνεχώς τον στοχοποιεί και του κάνει προσωπικές επιθέσεις. 

Τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα και στη συνέχεια, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔ, Βασίλη Τεροβίτσα, ο κ. Αδαμίδης τον ρώτησε πώς είδε τη διαιτησία στον αγώνα της Κυριακής. «Την είδα όπως όλος ο κόσμος. Ο διαιτητής έκανε τέσσερα λάθη, όλα σε βάρος της ΑΕΚ. Θα τιμωρηθεί αυστηρά, αλλά δεν μπορεί να διαγραφεί γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό», απάντησε ο κ. Τεροβίτσας. 

Ο πρόεδρος της «Ένωσης» ρώτησε τον αρχιδιαιτητή γιατί δεν χρησιμοποιούνται νέοι και ταλαντούχοι διαιτητές και έλαβε την απάντηση πως «… θα το κάνουμε, αλλά σκεφτόμαστε ότι δεν έχουν την εμπειρία». 

Παρότι αρχικά φαινόταν ότι ο Μιχάλης Κουκουλάκης θα τιμωρείτο με αποκλεισμό δύο μηνών, όλα δείχνουν πως η ποινή που θα του επιβληθεί από την ΚΕΔ θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Το πιθανότερο είναι να ξαναδιαιτητεύσει σε αγώνα στο δεύτερο γύρο, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να μην οριστεί σε άλλο ματς για το υπόλοιπο της περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You might also like:

Related Posts with Thumbnails