Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Τσιάρτας μίλησε με τον Χιμένεθ

Ο Βασίλης Τσιάρτας έχει έρθει σε επαφή με τον Μανόλο Χιμένεθ και ο μάνατζερ του Ισπανού τεχνικού περιμένει επίσημη κρούση από την ΑΕΚ για την έναρξη συζητήσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές



Το όνομα του Μανόλο Χιμένεθ βρέθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη λίστα του Ολυμπιακού, όταν η τότε διοίκηση του Σωκράτη Κόκκαλη έψαχνε τον αντικαταστάτη του Μπάντοβιτς για τον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Το θέμα δεν προχώρησε αφού προπονητής ανέλαβε τελικά ο Λίνεν, όμως ο πρώην τεχνικός της Σεβίγια επανήλθε στο προσκήνιο, αυτή τη φορά ως πιθανός διάδοχος του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η ΑΕΚ από προχθές το βράδυ ψάχνει καινούργιο προπονητή και οι φήμες μιλούν για την επιθυμία των διοικούντων της «Ένωσης» να κινηθούν στην αγορά της Ισπανίας.

Ήδη έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα, με αυτά των Χιμένεθ, Μαρθελίνο, Λόπεθ Μουνίθ και Φερνάντεθ να θεωρούνται ως τα επικρατέστερα. Το Sport24.gr επικοινώνησε με τους «υποψήφιους» του «κιτρινόμαυρου» πάγκου, όμως μόνο ο Χιμένεθ φάνηκε να γνωρίζει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και αυτό μέσω Τσιάρτα. Οι Μαρθελίνο και Λόπεθ Μουνίθ δήλωσαν άγνοια, με τον πρώτο μάλιστα να ξεκαθαρίζει πως δεν θα τον ενδιέφερε μια τέτοια προοπτική.

Μανόλο Χιμένεθ


Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Σεβίγια, έπαιξε για μια τριετία στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου, Sevilla B και το 1984 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, στη οποία αγωνίστηκε για 13 περιόδους (354 επίσημα ματς) ως αριστερό μπακ-χαφ μέχρι το 1997. Πέρασε από όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ισπανίας και φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της «furia roja» το 1988. Έχει 15 συμμετοχές στην Εθνική Ισπανίας, με την οποία αγωνίστηκε και στο Μουντιάλ του 1990. Από το 2000 ανέλαβε ως προπονητής την Sevilla Atletico (πρώην Sevilla B) και στα 7 χρόνια της παραμονής του την ανέβασε μέχρι την Segunda B. Τον Οκτώβριο του 2007, όταν ο Χουάντε Ράμος έφυγε για την Πρέμιερ και την Τότεναμ, ο πρόεδρος της Σεβίγια, Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο, του πρόσφερε τη θέση του τεχνικού της πρώτης ομάδας.

Ο Χιμένεθ δέχτηκε πάμπολλες φορές αρνητικές κριτικές από τον τοπικό Τύπο για το ελάχιστα θεαματικό παιχνίδι της ομάδας, όμως ο Ντελ Νίδο τον χαρακτήρισε ως τον «Βενγκέρ του Αραάλ», υπονοώντας ότι θα τον κρατούσε πολλά χρόνια στην τεχνική ηγεσία. Η περίοδος 2008-09 υπήρξε η πιο πετυχημένη του Χιμένεθ, αφού η Σεβίγια τερμάτισε στην 3 θέση της Πριμέρα παίρνοντας την πρόκριση για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τα άτυχα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της Σεβίγια από την ΤΣΣΚΑ στη φάση των «16», ανάγκασαν τον Ντελ Νίδο να το πάρει απόφαση και να του δείξει την πόρτα της εξόδου.

tosigouro.blogspot.com επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μανόλο Χιμένεθ και τον ρώτησε αν αληθεύουν οι φήμες για ενδιαφέρον της ΑΕΚ.
«Δεν υπάρχει καμία επίσημη επαφή μέχρι στιγμής. Ο Άλβαρο Τόρες (σ.σ. μάνατζερ του Χιμένεθ) είναι αυτός που ασχολείται με αυτά τα θέματα. Το μόνο που μου έχει μεταφέρει, είναι η επαφή που είχε με τον φίλο και πρώην συμπαίκτη μου στη Σεβίγια, Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος τον ρώτησε αν θα με ενδιέφερε η προοπτική να εργαστώ στην ΑΕΚ. Αν υπάρξει κάτι συγκεκριμένο, θα το εξετάσουμε. Προς το παρόν συνεχίζω τη συνεργασία μου με το «Canal Sur» (σ.σ. τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της Ανδαλουσίας, στο οποίο ο Χιμένεθ σχολιάζει τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ) και την Τετάρτη θα βρίσκομαι στη Βαλένθια για να παρακολουθήσω το ματς και να δω το τεχνικό τιμ της Μάντσεστερ, με το οποίο διατηρώ πολύ καλές σχέσεις. Θέλω πάντως να ευχαριστήσω τον Βασίλη για την κίνησή του να με προτείνει στους ανθρώπους της ΑΕΚ».

Στη συνέχεια μιλήσαμε με τον Άλβαρο Τόρες, ο οποίος μας επιβεβαίωσε την επαφή με τον Τσιάρτα, συμπληρώνοντας όμως ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη επαφή με την ΑΕΚ.
«Από το βράδυ της Δευτέρας με έχουν πάρει τηλέφωνο τουλάχιστον 20 Έλληνες δημοσιογράφοι, για να ρωτήσουν για τον Μανόλο. Επαναλαμβάνω, δεν έχουμε ακόμα καμία επαφή με την ΑΕΚ. Ο Βασίλης Τσιάρτας μου τηλεφώνησε για να με ρωτήσει αν ο Χιμένεθ θα ενδιαφερόταν να εργαστεί στην Ελλάδα, χωρίς όμως να εκπροσωπεί τον σύλλογο».  

Μαρθελίνο Γκαρθία


Ο Μαρθελίνο Γκαρθία είναι μια ξεχωριστή περίπτωση προπονητή. Ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής στην Σπόρτινγκ του Χιχόν, αγωνίστηκε και στην Ράθινγκ του Σανταντέρ, όμως στα 26 του χρόνια σταμάτησε την ενεργό δράση. Το 1997 ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής, έχοντας αρκετές επιτυχίες. Το 1998 ανέβασε την CD Lealtad στην Segunda B και στη συνέχεια ανέλαβε τη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ Χιχόν. Από το 2003 μέχρι το 2005 κάθισε στον πάγκο της πρώτης ομάδας και το 2005 πήγε στην Ρεκρεατίβο της Ουέλβα, την ανέβασε στην Πριμέρα Ντιβισιόν και ως νεοφώτιστη την οδήγησε στην 8η θέση, παίρνοντας από την «Marca» τον τίτλο του κορυφαίου τεχνικού της χρονιάς (Trofeo Miguel Muñoz).Το 2007 υπέγραψε στην Ράθινγκ του Σανταντέρ και κατάφερε να την οδηγήσει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Στο τέλος της σεζόν αρνήθηκε να ανανεώσει και πήγε στη Σαραγόσα, η οποία βρισκόταν στη Σεγούντα Ντιβισιόν, αναλαμβάνοντας να την επαναφέρει στην Πριμέρα. Παρά το γεγονός ότι ο Μαρθελίνο εργαζόταν στη δεύτερη κατηγορία, είχε τότε το υψηλότερο συμβόλαιο σε ολόκληρο το ισπανικό ποδόσφαιρο, με ετήσιες αποδοχές 2.4 εκατομμύρια ευρώ! Η άνοδος κατακτήθηκε και η «Marca» του απένειμε για δεύτερη φορά το «Trofeo Miguel Muñoz». Τον Δεκέμβριο του 2009, η διοίκηση της Σαραγόσα τον απέλυσε λόγω της κακής πορείας στην Πριμέρα, παρά το γεγονός ότι οι φίλαθλοι και όλοι οι ποδοσφαιριστές του ήθελαν να συνεχίσει στην ομάδα.

Χουάν Ραμόν Λόπεθ Μουνίθ


Ο Χουάν Ραμόν Λόπεθ είναι ο νεώτερος από τους θεωρητικούς «υποψήφιους» προπονητές της ΑΕΚ. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στην Σπόρτινγκ του Χιχόν, ενώ αγωνίστηκε και στις Ράγιο Βαγεκάνο και Νουμάνθια. Το 2002, σε ηλικία 33 ετών, σταμάτησε την ενεργό δράση και ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε βοηθός του Χουάντε Ράμος στη Μάλαγα (2003-04). Το 2006 εργάστηκε στην UD Marbella και αμέσως μετά επέστρεψε στη Μάλαγα, αυτή τη φορά ως πρώτος προπονητής. Εκεί έμεινε δυο χρόνια και το 2008 κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα του στην Πριμέρα Ντιβισιόν.Αμέσως μετά αναχώρησε για τον βορά και την Ράθινγκ του Σανταντέρ, όπου διαδέχτηκε τον Μαρθελίνο, περνώντας στην ιστορία του συλλόγου ως ο πρώτος προπονητής που κοουτσάρισε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Τον Ιούνιο του 2009 έλυσε το συμβόλαιό του με την Ράθινγκ και ανέλαβε ξανά την Μάλαγα, υπογράφοντας συμφωνία για δυο χρόνια. Στην περασμένη σεζόν η ομάδα σώθηκε μόλις την τελευταία αγωνιστική φέρνοντας ισοπαλία με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην «Ροσαλέδα» και ο νέος ιδιοκτήτης, σεΐχης Αμπντουλάχ  Μπεν Νασέρ, διέκοψε τη συνεργασία μαζί του, φέρνοντας στη θέση του τον Πορτογάλο Τζεσουάλντο Φερέιρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You might also like:

Related Posts with Thumbnails