Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Δεν αλλάζει το όριο απουσιών για τους μαθητές

“Δεν αλλάζει το όριο των απουσιών για τους μαθητές”, δηλώνει η υφυπουργός Παιδείας Ευη Χριστοφιλοπούλου. Σχετική εγκύκλιος αποστέλλεται σήμερα προς όλα τα σχολεία της χώρας, αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει για το όριο απουσιών.
“ Η εγκύκλιος ορίζει ο,τι ισχύει με το Προεδρικό Διάταγμα του 1982 το οποίο καθορίζει το όριο των απουσιών σε 50 δικαιολογημένες και 50 αδικαιολόγητες. Δεν συντρέχουν πλέον, οι λόγοι για την έκτακτη προσαύξηση του 25% που ίσχυσε ειδικά και μόνο για την περσινή σχολική χρονιά, εξαιτίας των αυξημένων απουσιών απο τα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης Η1Ν1”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Χριστοφιλοπούλου. 



Διαμαρτυρία ΟΛΜΕ

Παράσταση έξω από το υπουργείο Παιδείας κάνουν σήμερα οι καθηγητές με αιχμή το ωράριο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διατίθενται στην πρωτοβάθμια και το οποίο η ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι καταστρατηγείται.
Για τη συμμετοχή των καθηγητών η ΟΛΜΕ κήρυξε για σήμερα 2ωρη στάση εργασίας για τον πρωινό και απογευματινό κύκλο. 
Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς που έχουν διατεθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους ζητείται να εργαστούν με ωράριο πέραν αυτού που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία να καταθέτουν αναφορά στην υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You might also like:

Related Posts with Thumbnails