Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Εκλεκτός ο... τσουχτερός

Αλλαγή δεδομένων υπήρξε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στο θέμα του νέου προπονητή της ΑΕΚ. Ο Σταύρος Αδαμίδης αποφάσισε να στραφεί στον Μανόλο Χιμένεθ και ξεκίνησε τις τελικές επαφές με τους εκπροσώπους του για την επίτευξη συμφωνίας.


Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ενημερωμένος για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ



Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να ρίξει τις απαιτήσεις του ο Ισπανός τεχνικός και, το σημαντικότερο, να καμφθούν οι αντιρρήσεις που υπάρχουν εντός ΑΕΚ (κυρίως από τον Πέτρο Παππά) για το οικονομικό πλαίσιο της συνεργασίας με τον 46χρονο τεχνικό.
Αξιοπερίεργο στην υπόθεση παραμένει το πώς και υπό ποιες προϋποθέσεις άλλαξε γνώμη ο Αδαμίδης. Βλέπετε, κατά την επαφή που υπήρξε με τον Χιμένεθ (παρουσία του ατζέντη του και του Ελληνα εκπροσώπου του) το Σαββατόβραδο, αν και υπήρξε καλό κλίμα δεν κατέληξε σε υποβολή πρότασης:
«Πρέπει να σας ενημερώσω πως συζητώ και με άλλους προπονητές. Με ενδιαφέρει η συνεργασία μαζί σας, αλλά θα πρέπει πρώτα να ενημερώσω τους μετόχους και το ΔΣ και στη συνέχεια να αποφασίσουμε» φέρεται πως ήταν ο αποχαιρετισμός του Αδαμίδη. Χθες, ωστόσο, ο Αδαμίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους εκπροσώπους του Ισπανού τεχνικού και τους ζήτησε να ξεκινήσουν τις τελικές επαφές για να υπάρξει συμφωνία.
«Δεν θέλω να πω τίποτα μέχρι να κλείσει η συμφωνία. Ο,τι είναι να ειπωθεί θα το πει ο σύλλογος» είπε ο Χιμένεθ στο Sentragoal.gr, δίνοντας στη διοίκηση της ΑΕΚ το κλειδί των εξελίξεων, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και η τοποθέτηση του ατζέντη του. Οπως φαίνεται, όλα θα κριθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν θα φανεί αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε νέες επαφές που θα υπάρξουν ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Το οικονομικόΟι απαιτήσεις του Χιμένεθ, όπως διατυπώθηκαν προς τον Αδαμίδη, προϋποθέτουν διετές συμβόλαιο συνεργασίας (κλειστό), με πάγιες αποδοχές 800.000 ευρώ (καθαρά, δίχως να περιλαμβάνονται τα μπόνους) και τη συμφωνία με δύο συνεργάτες δικής του επιλογής που θα κοστίσουν στην ΑΕΚ 150.000 ευρώ (μικτές αποδοχές). Εκεί βρίσκονται οι αντιρρήσεις που εκφράζονται από αρκετούς εντός της Ενωσης και δεν οδηγήθηκαν άμεσα σε συμφωνία.
Εχοντας «καεί» από πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν (Φερέρ, Δώνης) οι μέτοχοι επιθυμούν να είναι καλυμμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Και βέβαια είναι προφανές πως θα επιθυμούσαν να μην ξεφύγει η συμφωνία πάνω απ' όσα υπολόγιζαν να δώσουν στον Μπάγεβιτς και το επιτελείο του (800.000 ευρώ). Εκτιμάται, πάντως, πως αν ο Χιμένεθ «πέσει» στις 700.000, θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία.
Αλλωστε, είναι γεγονός πως ο Αδαμίδης εκτιμά την αξία του Χιμένεθ και έδειξε ικανοποιημένος απ' όσα άκουσε. Κατά ασφαλείς πηγές, μίλησαν για την εικόνα της ομάδας -ο Χιμένεθ είχε ενημερωθεί για την κατάσταση της ΑΕΚ, έπειτα και από επαφές με τον Βασίλη Τσάρτα, που δεν συμμετέχει όμως στις διαπραγματεύσεις- για τους τρόπους βελτίωσης, αλλά ακόμα και τις υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You might also like:

Related Posts with Thumbnails