Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οι αλλαγές του Football Manager 11: Πρώτη αποτίμηση

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες για τα νέα στοιχεία του Football Manager 2011φτάνουν σε εμάς με το σταγονόμετρο. Ξέρετε, μέρα με τη μέρα, όλο και κάτι μας "ξεφουρνίζουν" οι υπεύθυνοι. Επειδή λοιπόν είναι βασανιστικό να μεταφέρουμε "κομμάτι - κομμάτι" τις πληροφορίες, συγκεντρώσαμε όλες όσες έχουν γίνει γνωστές μέχρι τώρα, τις βάλαμε στο μικροσκόπιο και κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση προκειμένου και εμείς να βγάλουμε μια άκρη όσον αφορά στο τι αλλάζει στο Football Manager 2011.

Μεταγραφές: Καλώς τους ατζέντηδες


Μάγκες, ατσαλωθείτε με υπομονή. Το σύστημα των μεταγραφών και ειδικά της διαπραγμάτευσης συμβολαίων έχει αλλάξει και θα μας βγάλει τη πίστη! Ρεαλισμό δε θέλατε; Υποδεχθείτε λοιπόν τους ατζέντηδες στο παιχνίδι. Εσείς θέλετε τους παίκτες που εκπροσωπούν, εκείνοι θέλουν το καλύτερο για εκείνους και το πελάτη τους και κάπου εκεί ξεκινά η μάχη. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να σας εκμεταλλευτούν, και κάποιοι θα σας πουλήσουν θησαυρό στη τιμή του άνθρακα. Ψαχτείτε, δείξτε επιμονή και υπομονή. Είναι δεδομένο ότι θα πέσουν αρκετά "καντήλια" και οφείλω να σας προειδοποιήσω...  

Προπόνηση: Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά


Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια ήταν ένας παραμελημένος τομέας. Οι αλλαγές είναι μεγάλες καθώς δεν έχουν απλώς προστεθεί γενικά προγράμματα προπόνησης αλλά και 14 διαφορετικά ατομικά προγράμματα προκειμένου οι παίκτες να βελτιώνονται σε συγκεκριμένους τομείς. Όταν έχετε παίκτες με καλό heading / jumping, θα γίνουν ακόμα καλύτεροι αν προπονούνται στο "τομέα" τους. Μπορούν βέβαια να λειτουργήσουν και ως καψόνια, για όσους θέλετε να κάνετε πόλεμο νεύρων σε κάποιο παίκτη σας.

Συνομιλίες: Νέα δομή


Εντάξει...Μπορεί ακόμα να μη φτάσαμε στο επίπεδο να μπορούμε να απαντάμε "άντε βρε τσουτσέκι που θες και θέση βασικού επειδή έπαιξες 10 λεπτά στο κύπελλο" αλλά οι συνομιλίες μας με τους παίκτες και τη διοίκηση έχουν βελτιωθεί, καθώς έχουν μπει νέες ερωτήσεις και φυσικά νέες απαντήσεις. Μη περιμένετε πάντως να ζητήσετε σπίτι με αυλή για το σκυλάκι που πήρατε στη σύζυγο, ούτε να μπορείτε να πείτε στους παίκτες σας να κόψουν τα μπουζούκια. 

Νέα: Όλα νοικοκυρεμένα


Ξέρω ότι πολλοί από εσάς απλά πατάτε 15 φορές το space για να προχωρήσετε από το τελευταίο στο επόμενό σας παιχνίδι. Για εσάς όμως που διαβάζετε κάθε newsletter, είναι μια εξαιρετική αλλαγή. Η υπηρεσία ταξινόμησης των ειδήσεων έχει βελτιωθεί για να μπορείτε να τα έχετε όλα νοικοκυρεμένα μπροστά σας. Ειδικά για εσάς που κάποια στιγμή επιδιώξετε να γίνετε διπλοθετίσες, σε ομάδα και εθνική, η νέα δομή των νέων θα σας διευκολύνει.  

Απεικόνιση αγώνα: Κάθε χρόνο και καλύτερα


Για πολλούς, αυτό είναι "ζουμί" και βάσει της λογικής, δεν γίνεται να μη προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά. Προσωπικά οι αριθμοί δε μου λένε και πολλά, αλλά θα τους αναφέρω. Μιλάμε για πάνω από 100 νέα animation που αφορούν γήπεδα, καρικατούρες παικτών, πανηγυρισμούς και άλλα διάφορα "καλούδια". Λογικά θα είδα τα βιντεάκια. Περιμένω τη στιγμή που θα μπουν στο παιχνίδι ο πανηγυρισμός "σσσσσσσσσσ", τα χέρια πίσω από τα αυτιά, και βέβαια πιο περίτεχνοι, όπως το ψάρεμα κ.α.

Dynamic League Reputation: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ


Θα το πω με δικά μου λόγια, για να το καταλάβετε. Είμαι προπονητής στην Αναγέννηση Γιαννιτσών και με επιμονή, υπομονή φτάνω το 2020 να πάρω το Champions League. Ακόμα και έτσι όμως, το καλοκαίρι του 2020 δυσκολεύομαι να φέρω τους παικταράδες της εποχής. Αυτό "καταργείτε" με το Dynamic League Reputation. Η χώρα και η ομάδα μου "πιστώνονται" τις Ευρωπαϊκές επιτυχίες με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να γίνεται πιο ελκυστικό για τα μεγάλα ονόματα και να έρχονται χωρίς δισταγμό.


Συνέντευξη Τύπου: Πάμε από την αρχή


Ένας πονεμένος τομέας, καθώς το να μπορέσεις να βγάλεις ρεαλισμό πάνω σ' αυτόν δεν είναι καθόλου εύκολο, και σας το λέω εκ πείρας. Οι ήδη 500 υπάρχουσες ερωτήσεις πέρασαν από φιλτράρισμα ενώ σε αυτές προστέθηκαν άλλες 150 και βάλε προκειμένου να τα λέμε με τον Τύπο πριν και μετά τα παιχνίδια. Και εδώ περιμένω κάποια στιγμή ερωτήσεις του στυλ "θα παραιτηθείτε ή θα περιμένετε να σας διώξει ο πρόεδρος" και βέβαια να μπορεί να δοθεί απάντηση του στυλ "δε θα πω τίποτα, τα είπε όλα ο διαιτητής, να τον χαίρεστε".

Newgens: Παίκτες από "καλούπι"


Οι newgens θα βγαίνουν πλέον από "καλούπια" καθώς θα δημιουργούνται βάσει του στυλ των παικτών που ήδη υπάρχουν. Ουσιαστικά πρόκειται για μια "συνταγή" που ακολουθήθηκε στο FML και έχει αποδώσει καρπούς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι παίκτες που θα προκύπτουν στο παιχνίδι με τα χρόνια θα "μοιάζουν" με παίκτες που υπήρχαν. Π.χ όταν αποσυρθεί ο Βύντρα, ο Γκαλίτσιος και ο Γεωργέας, θα προκύψουν Έλληνες παίκτες με παρόμοια χαρακτηριστικά.(ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ...:P)

Ανάλυση αγώνα: "Φακελωμένοι" όλοι οι παίκτες


Με τη λήξη του αγώνα, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει. Στα "χέρια" σας θα έχετε όλα τα στατιστικά του αγώνα όχι μόνο σε αριθμούς αλλά και με γραφήματα. Έτσι θα μπορούμε να δούμε τι ακριβώς έχει κάνει ο κάθε παίκτης μας εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Ποιος κάνει σέντρες στη κερκίδα, ποιος κάνει περίπτερο στη περιοχή, πως εκτελέστηκαν τα κόρνερ κ.α.


Set Piece Creator:  Η ώρα της... κομπίνας



Το "κοστούμι" του tactics creator "φορέθηκε" και στο θέμα των εκτελέσεων κόρνερ και φάουλ. Μπορούμε πλέον να στήσουμε κομπίνες στις στημένες φάσεις για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μη φανταστείτε τρελά πράγματα. Άλλωστε μιλάμε για απλά μια αλλαγή στο τρόπο με τον οποίο στήνουμε τις κομπίνες.

Αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στα τελευταία screenshots που κυκλοφόρησαν, κοπιάστε εδώ

Η αποτίμηση: Οι πρώτες γνωστές αλλαγές είναι από θετικές ως θετικότατες. Από τη πρώτη μέρα που μπήκε στο 3d ζητούσαμε πραγματούδια και τα βλέπουμε να έρχονται. Το Dynamic league reputation το ζητούσαμε για χρόνια και τελικά εισακουστήκαμε, όχι μόνο εμείς αλλά και οι μανατζαρέοι ανά την Ευρώπη. Η παρουσία ατζέντηδων είναι κάτι εντελώς νέο και δε ξέρω τι απήχηση θα έχει. Αυτή η καινοτομία μαζί με την λεπτομερή ανάλυση των αγώνων είναι για εκείνους που το "ξεψαχνίζουν" το παιχνίδι και ασχολούνται με κάθε πτυχή. Πάντως αμφότεροι οι νεωτερισμοί είναι ένα ακόμα βήμα προς τη ρεαλιστικότητα του παιχνιδιού, όσο αυτή μπορεί να αυξηθεί. Η SI αναμένεται να προβαίνει καθημερινά πλέον σε "ανακοινώσεις" των υπόλοιπων νέων χαρακτηριστικών, και οι φήμες θέλουν την ύπαρξη βοηθητικής γραμμής στις αμφισβητούμενες φάσεις για off side, και η αυτόματη απόσπαση βίντεο μέσα από το παιχνίδι τα οποία θα μπορούμε να ανεβάζουμε σε facebook/twitter. Για να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν.
Περιμένω πλέον τα δικά σας σχόλια και έπεται και συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

You might also like:

Related Posts with Thumbnails